Η Μέρκελ επιμένει στη λιτότητα για την Ελλάδα

16:30 7/9/2011 - Πηγή: 24wro
Στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα...
τονίσε εκ νέου η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ μιλώντας σήμερα στη γερμανική Βουή. Η κ. Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγων τονίζοντας οτι κάτι τέτοιο δε θα οδηγούσε σε ένωση σταθερότητας αλλά σε ένωση χρεών.
Επίσης
ανέφερε ότι το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δεν έχει εξετάσει ακόμα την παραβίαση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και ότι θα πρέπει να κοιτάξει το θέμα.

Ακόμα, υπερασπίσθηκε τον μηχανισμό ευρωστήριξης, με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, λέγοντας ότι αν το ευρώ καταρρεύσει θα καταρρεύσει και η Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, απορρίφθηκαν από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο οι προσφυγές που είχε καταθέσει ομάδα οικονομολόγων και άλλων επιστημόνων για το σύννομο των ενισχύσεων που παρείχε η Γερμανία στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και τη συμμετοχή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η ομάδα των επιστημόνων που προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης υποστήριζε ότι οι νόμοι για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εγκρίθηκαν από τη γερμανική βουλή τόσο γρήγορα που οι βουλευτές δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να αποφασίσουν σωστά.
Keywords
Τυχαία Θέματα