Η Μέρκελ ζητά δικαστήριο για τους παραβάτες

16:27 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τις γνωστές Γερμανικές θέσεις επανέλαβε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ...
σχετικά με τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες στην Ευρωζώνη.
Η Μέρκελ αφού παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει ακόμη ικανοποιητική απάντηση στα προβλήματα της ευρωζώνης, ζήτησε εκ νέου αλλαγές στην Συνθήκη, παρέμβαση στους προϋπολογισμούς και ευρωπαϊκό δικαστήριο για τους παραβάτες της ΟΝΕ.
«Η ΕΕ δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του ευρώ χωρίς αλλαγή
της συνθήκης…οι παραβάτες των κανονισμών της ΟΝΕ να οδηγούνται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να υποχρεώνονται να αλλάζουν τον προϋπολογισμό».
Όλα αυτά τα δήλωσε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κέννυ, λέγοντας ακόμα ότι και το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει τμήμα της κυριαρχίας της για να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης χρέους.
Επιπλέον τόνισε πως το EFSF και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα.
Όσον αφορά τον ρόλο της ΕΚΤ, η Μέρκελ απέκλεισε κάποια αλλαγή, επισημαίνοντας πως οι κανόνες της ΕΕ δεν επιτρέπουν στην ΕΚΤ να παρέμβει για να δώσει οριστική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.
H Μέρκελ ουσιαστικά απέκρουσε με αυτόν τον τρόπο εμμέσως τις προτάσεις από σχολιαστές για αποφασιστική παρέμβαση της ΕΚΤ, πιθανώς με δημόσια δέσμευσή της ότι είναι διατεθειμένη να αγοράσει απεριόριστη ποσότητα ομολόγων προβληματικών κρατών της ευρωπεριφέρειας προκειμένου να στηρίξει τις τιμές τους.
newscode.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα