Η Μύκονος υπάρχει μόνο πια για τους ξένους!

09:22 20/4/2012 - Πηγή: 24wro
Μαύρο εμπορικά ήταν το φετινό Πάσχα στην Μύκονο και ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία...
δέκα χρόνια, οι ντόπιοι αρχίζουν να ανησυχούν για το φετινό καλοκαίρι, αφού οι Έλληνες θα αποτελέσουν μακρινή ανάμνηση.

Με πολλά μαγαζιά ερμητικά κλειστά και ξενοδοχειακές μονάδες που άνοιξαν και διέθεσαν ένα ή δύο δωμάτια, η εικόνα μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν για την βασίλισσα των Κυκλάδων.

Η εικόνα που δίνει το νησί των ανέμων με το άνοιγμα της σεζόν, είναι αυτή των δύο ταχυτήτων. Η πρώτη είναι αυτή που θέλει πολλά εστιατόρια, μαγαζιά αλλά και ξενοδοχεία να ανοίγουν από τις αρχές Ιουνίου η ακόμα και από τα μέσα του μήνα και όχι από τώρα, ενώ παραδοσιακά κάθε χρόνο η σεζόν ανοίγει το Πάσχα.

Το γιατί είναι εύκολο να εξηγηθεί. Η οικονομική κρίση έκανε την δουλειά της, κάτι που φαίνεται και από τα πωλητήρια σε βίλες, οι οποίες περιμένουν τον νέο τους ιδιοκτήτη.

Φέτος ο κακός καιρός σε συνδυασμό με την κρίση, προσγείωσαν απότομα τους Μυκονιάτες, σε μια πραγματικότητα που θα ήθελαν να ξεχάσουν, η οποία αποτυπώθηκε ανάγλυφα στα έρημα Ματογιάννια.

Εκεί όπου άλλες χρονιές δεν μπορούσες να σταθείς από τον κόσμο, φέτος η κίνηση ήταν πολύ χαλαρή, ενώ το βράδυ της Ανάστασης το Nammo’s δεν άνοιξε το βράδυ, κάτι ασυνήθιστο για το συγκεκριμένο εστιατόριο.

Από την άλλη, το opening του οίκου Luis Vuitton στο πρώην Coo των Ζαννή Φρατζέσκου, Σάμι Ιμπραήμ και Κωνσταντή Κουσαθανά δίνει μια άλλη εσάνς στο νησί, που δείχνει να αντιστέκεται στην Ελλάδα της κρίσης.

Τα εγκαίνια αναμένονται τον Ιούνιο και θα συνδυαστούν με ένα μεγάλο πάρτι στο ξενοδοχείο Cavo Tagoo, ενώ οι υπεύθυνοι του οίκου, μόνο τυχαία δεν επέλεξαν να ανοίξουν μπουτίκ στο νησί των ανέμων.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να καταφτάσουν Ρώσοι ολιγάρχες του χρήματος, Λιβανέζοι και Τούρκοι επιχειρηματίες, Αραβες και πολλοί Κύπριοι.

Ηδη η Cyprus Airways έχει προγραμματίσει δύο απευθείας πτήσεις από την Λάρνακα για τη Μύκονο όλο το καλοκαίρι, ενώ εμπορική ανάσα στο νησί αναμένεται να δώσουν και τα κρουαζιερόπλοια.

Οσο για τις τιμές; Μέχρι στιγμής παραμένουν στα περσινά επίπεδα, χωρίς αυξήσεις, κάτι που μάλλον κακοφάνηκε σε κάποιους από αυτούς που την επέλεξαν για τις διακοπές του Πάσχα.

Οσο για το καλοκαίρι; Στα Ματογιάννια αναμένεται να ακούγονται όλες οι άλλες γλώσσες, εκτός της ελληνικής!
Keywords
Τυχαία Θέματα