Η Νέα Υόρκη επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς μετά το πέρασμα της Αϊρίν

10:27 29/8/2011 - Πηγή: 24wro
Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει τη Δευτέρα η Νέα Υόρκη μετά το πέρασμα της Αϊρίν...
η οποία πέρασε από την αμερικανική μεγαλούπολη υποβαθμισμένη σε «τροπική καταιγίδα».

Αεροδρόμια και μετρό αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά τη Δευτέρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε, πάντως, ότι θα χρειαστούν εβδομάδες «ή περισσότερο» μέχρι να επανέλθει η τάξη από το πέρασμα της Αϊρίν, η οποία άφησε πίσω της
τουλάχιστον 21 νεκρούς στις ΗΠΑ. Εξασθενημένος ο τυφώνας (έχει ήδη υποβιβασθεί σε «μετά-τροπική καταιγίδα») έπληξε τις ακτές του Καναδά.

Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά το πέρασμα της «Αϊρίν» από τις ΗΠΑ: έξι στη Βόρεια Καρολίνα, τέσσερις στη Βιρτζίνια και τέσσερις στην Πενσυλβάνια, δύο στη Νέα Υόρκη και από ένας στο Κονέκτικατ, το Μέριλαντ, το Νιού Τζέρσι και τη Φλόριντα.

Το μετρό της Νέας Υόρκης θα λειτουργεί και πάλι από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος). Ωστόσο, τα δρομολόγια αναμένεται να είναι λιγότερα και περισσότεροι επιβάτες αναμένεται να συνωστίζονται στους συρμούς.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων και στους πέντε δήμους της πόλης έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο και τον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας μεταφορών, Τζέι Γουάλντερ, ενδέχεται να μην επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα τη Δευτέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα