Η ώρα της αλήθειας για την Αθήνα

18:17 14/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σε άρθρο της, η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου, De Morgen αναφέρει ότι ...
η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup θα σημάνει την «ώρα της αλήθειας για την Αθήνα», η οποία οφείλει να παρέχει τις γραπτές εγγυήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς, που ζητάει η τρόικα. Παράλληλα η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει, για να επιτευχθεί η εξοικονόμηση 325 εκατομμυρίων ευρώ και να δοθεί το «πράσινο φως» για την οικονομική
βοήθεια ύψους 130 δισ. ευρώ.

Στο άρθρο της με τίτλο «η δανειακή συμφωνία βάζει μπουρλότο στην Αθήνα» η εφημερίδα κάνει ωστόσο λόγο για «συγκρατημένη αισιοδοξία» των δανειστών, μετά την υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως εξάλλου σημειώνεται, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα εξουσίας αντιμετώπισαν γενικευμένη ανταρσία στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να προχωρήσουν στη διαγραφή πολλών βουλευτών, που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή κατά την ψηφοφορία της Κυριακής.

Αφού, στη συνέχεια, κάνει μια συνοπτική αναφορά στα επώδυνα μέτρα που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, η εφημερίδα αναφέρει ότι τόσο οι αγορές όσο και οι ξένοι ηγέτες υποδέχτηκαν με ανακούφιση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ωστόσο, συμπληρώνει, από τις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων γίνεται σαφές ότι η υπομονή τους με τους Έλληνες έχει αρχίσει να εξαντλείται. Και τούτο διότι, όπως επισημαίνει, η Αθήνα έχει πλέον χάσει την έξωθεν εμπιστοσύνη, επειδή αποδείχθηκε ανίκανη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.
Keywords
Τυχαία Θέματα