Η παλαιότερη τράπεζα της Ελβετίας αναστέλει τη λειτουργία της

11:43 6/1/2013 - Πηγή: 24wro
Το 1741 ο έμπορος ενδυμάτων Caspar Zyli ίδρυσε μια ιδιωτική τράπεζα, η οποία πήρε το...
όνομά του. Το 1893 η τράπεζα μετονόμαστηκε σε Wegelin, αποκτώντας το όνομα του Emil Wegelin Wild, ο οποίος ήταν απόγονος του Zyli.

Η Wegelin είχε την έδρα της στο Σαν Γκάλεν, τα γραφεία της θύμιζαν περισσότερο ένα γραφικό σαλέ στις Άλπεις και ήταν μέχρι σήμερα η παλαιότερη τράπεζα
της Ελβετίας. Και λέμε «ήταν» γιατί οι περιπέτειές της με την αμερικανική δικαιοσύνη οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας της. Αμερικανικό δικαστήριο την έκρινε ένοχη επειδή διευκόλυνε 100 αμερικανούς πολίτες να αποκρύψουν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ. Τώρα η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμα ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ και να αναστείλει τη λειτουργία της.

Πάντως οι πελάτες της δεν θα βγουν χαμένοι καθώς από τον περσινό Ιανουάριο η Wegelin μετέφερε τους λογαριασμούς τους στην τράπεζα Notenstein η οποία αποτελεί θυγατρική του ομίλου Raiffeisen Switzerland. Πρόκειται για τον τρίτο σε μέγεθος τραπεζικό όμιλο στην Ελβετία, ο οποίος εξυπηρετεί 3,6 εκατ. πελάτες και διαθέτει 1.100 υποκαταστήματα. Ένα κεφάλαιο πάντως κλείνει στην ιστορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ελβετίας.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα