Η πρόταση για την επαναγορά χρέους

11:39 3/12/2012 - Πηγή: 24wro
Η επαναγορά θα χρηματοδοτηθεί μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 10 δισ. ευρώ, μηδενικού κουπονίου, του ...
Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Πρόσκληση συμμετοχής, η οποία ισχύει έως τις 7 Δεκεμβρίου, στη διαδικασία επαναγοράς χρέους, εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η πρόσκληση αφορά κατόχους σειράς ομολόγων για την επαναγορά των οποίων θα ακολουθηθεί η διαδικασία Dutch auction όπου οι κάτοχοι των ομολόγων θα τα προσφέρουν στην τιμή που επιθυμεί ο καθένας και το Δημόσιο
θα κρίνει σε ποιά τιμή θα τα επαναγοράσει.
Η κυβέρνηση όρισε ελάχιστο εύρος τιμής στο 30,2 έως 38,1% και ανώτατο στο 32,2 έως 40,1% ανάλογα με τις λήξεις των ομολόγων. Η επαναγορά θα χρηματοδοτηθεί μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 10 δισ. ευρώ, μηδενικού κουπονίου, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).
Σύμφωνα με το κείμενο της δημόσιας πρόσκλησης η Ελληνική Δημοκρατία διατηρεί το δικαίωμα, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε ή όλες τις προσφορές για την ανταλλαγή ή να τερματίσει την πρόσκληση κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα να επιλέγει κατ ‘αναλογία μία ή περισσότερες σειρές επιλέξιμων τίτλων επί τη βάσει διαφορετικών παραγόντων.
voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα