Η συγκινητική εξομολόγηση του Δημάρχου Μεγίστης στον Δ.Αβραμόπουλο!

21:31 25/2/2012 - Πηγή: 24wro
H πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας για την ακριτική Μεγίστη...
Kατά την χτεσινή επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο στα φυλάκια στις νήσους Ρω και Στρογγύλη, καθώς και στο στρατόπεδο «Λοχία Σάββα Νικολάου» στη νήσο Μεγίστη, ο υπουργός συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της ακριτικής Μεγίστης..

Ο Δήμαρχος, Παύλος Πανηγύρης, υποδέχτηκε θερμά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και του εκυστηρεύτηκε τι γίνεται στο ακριτικό νησί μας, μετά την πρωτοβουλία του υπουργού να πετάνε ελληνικά μαχητικά πάνω από το νησί:
«Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, κύριε Υπουργέ, για την αγάπη που έχετε δείξει διαχρονικά στο Καστελόριζο, αυτό το ακριτικό μέρος, που από τότε που ήσασταν Δήμαρχος, μας υιοθετήσατε. Ακόμα τα σημάδια σας είναι φανερά στο νησί από αυτοκίνητα, από το παρκινγκ που κάνατε. Εκτός της αγάπης σας μας βοηθήσατε και υλικά.
Να ξέρετε ότι η αγάπη μας για εσάς είναι μεγάλη, γιατί αυτό που κάνατε και κάνετε μέχρι σήμερα είναι χωρίς αντάλλαγμα. Δηλαδή ούτε υποψήφιος είσαστε στη Δωδεκάνησο για να έρχεστε κάθε μέρα και ιδιωτικά και από το μετερίζι του Υπουργού ή του Δημάρχου της Αθήνας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία και την εντολή που δώσατε στα παιδιά, αυτούς τους ιπτάμενους που παλιά ερχόντουσαν και ξαφνικά κόπηκαν τα αεροπλάνα, τα ελληνικά αεροπλάνα που περνούσαν πάνω από το νησί μας και μας έδιναν κουράγιο.
Ξανάρχισαν οι πτήσεις, κύριε Υπουργέ, χάρη σε εσάς, χάρη στην εντολή σας. Ξέρετε αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Όταν μας παίρνουν τηλέφωνο από τη Σούδα ή από όπου αλλού φεύγουν τα αεροπλάνα αυτά και μας λένε ότι θα πετάξουν σε 20 λεπτά, σε μισή ώρα, ο κόσμος αυτό περιμένει. Βγαίνει έξω από τα σπίτια, τα μαγαζιά και περιμένει να περάσουν αυτά τα αεροπλάνα.
Ένα παράπονο κύριε Υπουργέ που θέλω να πω, είναι ότι εκτός από εσάς, δεν έχουμε δει κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο να έρθει στο Καστελόριζο ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες».
Ο υπουργός αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο είπε μεταξύ άλλων : '
"Σήμερα, που το Καστελόριζο επανέρχεται στην πρώτη γραμμή του εθνικού ενδιαφέροντος, πολύ ορθά αναφέρθηκες στην παρουσία του ελληνικού στρατού εδώ. Στις υπερπτήσεις των πολεμικών μας αεροσκαφών, που δυναμώνουν το φρόνημα των κατοίκων και θυμίζουν ότι το Καστελόριζο είναι η ίδια η Ελλάδα.
Αγαπητέ Δήμαρχε, μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Οι κάτοικοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι, όπως πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι οι Έλληνες πολίτες.
Το Καστελόριζο θα είναι πάντα ασφαλές μέσα στην αγκαλιά της Ελλάδας και την καρδιά των Ελλήνων"

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα