Η συνταγή που στέλνει την Εθνική Ελλάδος στη Βραζιλία

13:53 26/6/2012 - Πηγή: 24wro
Τα 15 αναγκαία συστατικά για την εξασφάλιση του πολυπόθητου εισιτηρίου...
Το Euro για την Εθνική μας ομάδα τελείωσε, τα προκριματικά του Μουντιάλ έρχονται.Τι πρέπει να αλλάξουμε και πώς πρέπει ιδανικά να πορευθούμε για να καταφέρει η ομάδα να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Ας μην ξεχνάμε ότι το Μουντιάλ δεν είναι όποιο κι όποιο. Είναι ένα ιστορικό Μουντιάλ που φιλοξενείται στη «Μέκκα του ποδοσφαίρου» (Βραζιλία) και ως εκ τούτου θα έχει ένα πολύ διαφορετικό άρωμα σε σχέση με όλα τα άλλα.

1.
ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ
Ο Σάντος πρέπει να καταλήξει σε έναν γκολκίπερ που θα είναι ο βασικός της ομάδας. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να αλλάζει τους γκολκίπερ σαν τα πουκάμισα. Αυτό το... λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, λίγο ο τρίτος δεν οδηγεί πουθενά. Ας κοιτάξει ο Σάντος ποιος του κάνει περισσότερο κι ας πορευθεί με αυτόν. Για να μάθει ο εκάστοτε πώς ακριβώς λειτουργεί η άμυνα και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.
2. ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Ο Καραγκούνης έδειξε στο Euro ότι πατάει πολύ γερά στα πόδια του και παραμένει πολύ ανθεκτικός στο πέρασμα των χρόνων. Επιπλέον στο ματς με τη Γερμανία φάνηκε ξεκάθαρα ότι -κακά τα ψέματα- το κενό του αυτή τη στιγμή είναι δυσαναπλήρωτο. Η τελική απόφαση ανήκει φυσικά στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά από κει και πέρα πιστεύω ότι θα είναι χαράς ευαγγέλιο για την Εθνική, αν τελικά ο αρχηγός της αποφασίσει να μείνει, με φόντο το ιστορικό αυτό Μουντιάλ. Σε ό,τι αφορά τον Κατσουράνη, όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο, δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να σταματήσει.
3. ΣΤΟΠ ΣΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ
Ο Σάντος θα πρέπει να αφήσει πίσω τις «δεσμεύσεις» του τύπου «εγώ δεν θα παίξω ποτέ με τρία σέντερ μπακ» ή «εγώ ποτέ δεν θα αναθέσω "man to man"». Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται αφορισμοί. Το κάθε ματς έχει τις δικές του ανάγκες και σε αυτές πρέπει να προσαρμόζεσαι ξεχωριστά. Αν παίζαμε με τρεις πίσω στο Euro, πολλές ανορθογραφίες θα είχαν διορθωθεί. Οπως επίσης αν βάζαμε κάποιον «man to man» στον Οζίλ, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να τον περιορίσουμε. Αντίθετα, άνευ προσωπικού μαρκαρίσματος, ο Γερμανός έκανε ό,τι πιο απλό μπορεί να κάνει ένας ευέλικτος μπαλαδόρος όταν κλείνουν οι «δαγκάνες» του άξονα: να τραβιέται πέρα-δώθε προς τα πλάγια για να ξεμαρκαριστεί και να οργανώσει το παιχνίδι με την άνεσή του. Αν είχε κάποιον να τον κυνηγάει παντού και να νιώθει καυτή την ανάσα του, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
4. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Οπωσδήποτε στις αποστολές θα πρέπει να καλείται δεύτερο δεξί μπακ. Για να μη μας ξανασυμβεί να γίνεται άνω-κάτω όλη η ομάδα, με απανωτές τροποποιήσεις στη ροή ενός ματς, όπως συνέβη κόντρα στη Γερμανία με την έκτακτη επιστροφή του Μανιάτη σε ρόλο δεξιού μπακ (την ταυτόχρονη μετατόπιση του Τοροσίδη στα αριστερά) και ακολούθως να δημιουργείται κενό και στα χαφ λόγω της οπισθοδρόμησης του Μανιάτη. Το αν ο δεύτερος δεξιός μπακ θα είναι ο Βύντρα ή ο Σκόνδρας ή οποιοσδήποτε άλλος, εξαρτάται και από την κα
Keywords
Τυχαία Θέματα