Η Βηθλεέμ προετοιμάζεται για τη Λειτουργία του Μεσονύκτιου

17:51 25/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Πατριάρχης της Καθολικής Εκκλησίας... στους 'Αγιους Τόπους, Φουάντ Τούαλ (γεννημένος στην Ιορδανία), ηγήθηκε σήμερα της λιτανείας, που ξεκίνησε από την Ιερουσαλήμ και...
κατέληξε στη Βηθλεέμ, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων.

Λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ, οι Ισραηλινοί έχουν κατασκευάσει σιδηρένια Πύλη, που άνοιξαν τις απογευματινές ώρες, ώστε να διέλθει η αυτοκινητοπομπή του Πατριάρχη Τούαλ.

Κοντά στη Βηθλεέμ, τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας στην περιοχή ανέμεναν συγκεντρωμένοι οι τοπικοί επίσημοι άρχοντες.

Μόνον τα
τελευταία λίγες εκατοντάδες μέτρα έως την Βασιλική της Γέννησης, έναν από τους παλαιότερους ναούς στον πλανήτη, ο Πατριάρχης Τούαλ τα έκανε πεζή.

Στη Βηθλεέμ, πολλές δεκάδες χιλιάδες πιστοί -σχεδόν 100 χιλιάδες- αναμένουν, πλέον, "τη Λειτουργία του Μεσονύκτιου" στο πλαίσιο της μεγίστης εορτής του Χριστιανισμού.

Το τελευταίο 12μηνο, οι τοπικές αρχές στη Βηθλεέμ εκτιμούν ότι από την ιστορική πόλη διήλθαν περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες, όπως έγινε και το 2010.

Ως προς την προέλευση, μακράν πρώτοι έρχονται οι τουρίστες από όλη την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., προσθέτουν οι ίδιοι.

Σήμερα, ποσοστό περίπου 27% των μονίμων κατοίκων της Βηθλεέμ είναι Χριστιανοί.

Πολλοί Χριστιανοί πέρασαν στο Ισραήλ τους τελευταίους μήνες και οι συνοικίες τους είναι εγκαταλειμμένες.

Ο Πατριάρχης Τούαλ κάλεσε σήμερα τους πιστούς, να μη φοβούνται στο μέλλον το προσκήνυμα στους 'Αγιους Τόπους.

Ευχήθηκε την "Ειρήνη για όλη τη Μέση Ανατολή και σε όλη τη Βόρεια Αφρική". "Ελάτε κοντά μας, σάς αναμένουμε με ένα θερμό καλωσόρισμα", έκανε έκκληση στους πιστούς ο Πατριάρχης Τούαλ.

Τέλος, ο ίδιος ευχήθηκε να βρεθεί, πολύ σύντομα, η ειρηνική λύση στη διένεξη, που για δεκαετίες αντιπαραθέτει τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα