Η βίζα δημιουργεί προβλήματα σε τουρισμό – επενδύσεις Τούρκων

07:37 30/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η πρακτική της βίζας δημιουργεί προβλήματα στις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας...
υποστήριξε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Kerim Uras (Κερίμ Ουράς).

Ο κ. Ουράς συμμετείχε σε πάνελ ,που οργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και επ΄ευκαιρία των 60 ετών ίδρυσης του ΕΟΤ, μετέφερε μήνυμα του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Ερτογρούλ Γκιουνάι, πως είναι έτοιμος για κάθε
είδους συνεργασία στο τουριστικό επίπεδο. Τόνισε πως ο τουρισμός είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος, πως αν υπάρξει σωστή χρήση σε αυτό τον τομέα θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές και ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι ανάγκη να βρεθεί λύση στο θέμα της εφαρμογής της βίζας Σέγκεν για τους Τούρκους πολίτες. Χρησιμοποιώντας το θυμικό, ο πρέσβης ανέφερε πως όταν μια οικογένεια Τούρκων φτάνει στις ακτές του Αιγαίου, βλέπει τα νησιά, αλλά δεν μπορεί να πάει λόγω του εμποδίου της βίζας..

Ανέφερε πως έπειτα από την υπογραφή συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Erdoğan στην Αθήνα, σχετικά με την ακύρωση της ταξιδιωτικής θεώρησης στα ειδικά Τουρκικά διαβατήρια, ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων που επισκέφτηκαν την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 180%. Εάν αυτό εφαρμοστεί σε όλα τα διαβατήρια, τότε αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα τουρισμού και στην ίδρυση επιχειρήσεων, προσθεσε ο πρέσβης. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, είπε πώς η συμφωνία Σέγκεν, επηρεάζει αρνητικά τους πολίτες των χωρών που δεν αποτελούν μέλη της Ένωσης και σημείωσε πως σχεδιάζεται να προχωρήσουν κάποιες αλλαγές στο ζήτημα αυτό.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα