Και διεθνής αμυντικός στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων

09:50 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση ζητεί να ασκηθεί η ΕΛΑΣ...
εις βάρος του προέδρου μεγάλης ΠΑΕ που φέρεται να συζητά την «προστασία» διαιτητή ο οποίος σφύριξε ντέρμπι

Πρόεδρος μεγάλης ομάδας φέρεται να συζητά για την «προστασία» διαιτητή που σφύριξε σε κορυφαίο ντέρμπι της χρονιάς με έναν πρώην πρόεδρο επίσημης αρχής του ποδοσφαίρου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για σειρά στημένων αγώνων! Διεθνής ποδοσφαιριστής φέρεται να στοιχηματίζει μεγάλα ποσά σε αγώνες αλλά και να σχετίζεται με ύποπτα στοιχήματα.
Αυτές είναι μερικές από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην τεράστια έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου και παρουσιάζει το «ΒΗΜΑ». Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τετάρτη σε μία μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ δέκα άτομα τα οποία την Πέμπτη θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σύσταση εγκληματικής ομάδας, εκβιάσεια και απάτες.

«Συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση»

Σύμφωνα μάλιστα με δικαστικά έγγραφα, η ΕΛΑΣ ζητεί να ασκηθεί στον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρεται να ζητά να «προστατευτεί» διαιτητής που σφύριξε ντέρμπι της ομάδας του, ενώ αφήνονται υπόνοιες για άλλους στημένους αγώνες! Αλλοι γνωστοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες φέρονται να προβαίνουν σε ύποπτες συνενοήσεις σχετικά με τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου (αποτέλεσμα 0-4) στις 22 Ιανουαρίου 2011!

Δύο ιδιαίτερα γνωστοί ποδοσφαιριστές - ένας διεθνής αμυντικός από ομάδα του κέντρου κι ένας νεαρός μέσος ομάδας της Θεσσαλονίκης που ήταν παλαιότερα συμπαίκτες - φέρονται να σχετίζονται με υπόθεση ύποπτων στοιχημάτων, ενώ ο ένας εξ αυτών να στοιχηματίζει συχνά. Τουλάχιστον ακόμη δέκα ποδοσφαιριστές ομάδων της Σούπερ Λίγκας και της Football League, φέρονται αναμεμειγμένοι σε ίδιου τύπου παράνομες ενέργειες.

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων συγκλονίζουν από το απόγευμα της Τετάρτης το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η μακρόχρονη έρευνα της ΕΛΑΣ και των δικαστικών αρχών φέρνει στο φως και στέλνει στη Δικαιοσύνη σημαντικούς παράγοντες της ασπρόμαυρης μπάλας, αποκαλύπτοντας στημένα παιχνίδια, συνεννοήσεις για τα αποτελέσματα αγώνων, αλλά και ένα παρασκήνιο με ποδοσφαιρικά στοιχήματα στα οποία εμπλέκονται πολλοί, άμεσοι και έμμεσοι πρωταγωνιστές των γηπέδων.

Οπως πληροφορείται το «ΒΗΜΑ», κατηγορούμενοι θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, άλλους τρεις αθλητικοί παραγοντες από την Κέρκυρα, τη Λειβαδιά και άλλη μία επαρχιακή πόλη, ενας πρώην διαιτητής που είχε αναλάβει σημαντική θέση σε άλλο πόστο, ένας πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου, δύο μάνατζερ ποδοσφαιριστών και άλλοι ιδιώτες που έπαιζαν παρανομο στοίχημα και επωφελούνταν της δραστηριότητας του, κατά την κατηγορία, κυκλώματος.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η έρευνα της ΕΛΑΣ θα στραφεί σε περίπου 90 άτομα απ' όλο τον αθλητικό χώρο και ιδιώτες. Ηδη, οι ασ
Keywords
Τυχαία Θέματα