Και το Αιγαίο στις περιοχές – αγκάθια για τους Ρώσους

14:17 17/2/2012 - Πηγή: 24wro
Απαντητικά μέτρα με αντιβαλλιστικούς... πυραύλους και άλλα όπλα προστασίας ετοιμάζει η Ρωσία ως αντίβαρο στην θαλάσσια πτυχή της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ που είναι τα πλοία με ο σύστημα μάχης «Aegis», με τα ραντάρ και τους σούπερ εκτοξευτές βλημάτων.
Το Αιγαίο Πέλαγος, η Αν. Μεσόγειος και Μαύρη Θάλασσα στη νότια πλευρά και η Βόρεια και η Βαλτική Θάλασσα στην βόρεια πλευρά είναι
οι περιοχές στις οποίες στις οποίες η Ρωσία εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν τα πλοία με το σύστημα «Aegis». Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, κ. Νικολάι Μακάροφ, εξετάζονται ήδη τα απαντητικά μέτρα που θα λάβει η Ρωσία σε περίπτωση που στις βόρειες θάλασσες, καθώς και στη Μαύρη Θάλασσα εγκατασταθούν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, εξοπλισμένα με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας «Aegis». Τα συστήματα αυτά, περιλαμβάνονται ως αναγκαίο συστατικό της αντιπυραυλικής «ασπίδας», που ΝΑΤΟ και ΗΠΑ ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη, με στόχο την αποδυνάμωση του πυρηνικού δυναμικού της Ρωσίας.Το επίγειο σκέλος είναι τα ραντάρ και οι εκτοξευτές που θα στήνονται σε Τουρκί, Ρουμανία, Πολωνία και ίσως Ισπανία.
Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε οτι η παρουσία πλοίων των ΗΠΑ σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της Ρωσίας δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση.Η κατάσταση στο Ιραν και στην Συρία καθιστά κατά τους Ρώσους κρισιμης σημασίας τις νότιες θάλασσες. Ο κ. Ν. Μακάροφ υπενθύμισε πως πρόσφατα στη Μαύρη Θάλασσα βρισκόταν επί 15 μέρες αμερικανικό καταδρομικό, εξοπλισμένο με το «Aegis» και υποστήριξε πως οι Αμερικανοί επίμονα συνιστούν στους Νορβηγούς να εξοπλίσουν τα αντιτορπιλικά τους με παρόμοια συστήματα.
Στη ίδια κατευθυνση των «απαντητικών μέτρων» εντάσσεται και το περιεχόμενο των δηλώσεων του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, κ. Αλεξάντρ Ζέλιν, οτι αρκετά νέα πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων «S-400″ και «Τριούμφ» θα εγκατασταθούν φέτος σε παραθαλάσσιες και συνοριακές περιοχές της χώρας, χωρίς, ωστόσο να διευκρινίζει τις τοποθεσίες.Ο διοικητής του Στόλου της Βαλτικής αντιναύαρχος, κ. Βίκτορ Τσιρκόφ, είχε αναφερθεί στην πιθανότητα εγκατάστασης των συστημάτων «S-400″ στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα