Κακούργημα ακόμη και η κατοχή μολότοφ

01:05 1/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ανάστατη και ανήσυχη η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος...
ζητεί μέτρα και αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες...

ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ του αδικήματος της οπλοφορίας- κάθε είδους όπλου, περιλαμβανομένων και των μολότοφ- σε κακούργημα και την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας σε περίπτωση που δέχεται επίθεση,όπως και την αλλαγή των κανόνων συναθροίσεων, ζητεί η Ελληνική Αστυνομίαεν όψει φθινοπώρου. Οι διαπιστώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου, όπως τις παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή,
σόκαραν πολλούς βουλευτές. Κυρίως όταν τους είπε, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία,ότι «η Ελλάδα είναι χώρα Καλάσνικοφ», ότι οι βόμβες μολότοφ έχουν μετατραπεί, με ελληνική εφεύρεση, από εμπρηστικές σε εκρηκτικές και ότι στα αιματηρά επεισόδια έξω από τη Βουλή χρησιμοποιήθηκε από κουκουλοφόρους αναβαθμισμένος οπλισμός.Αναφέρθηκε μάλιστα στη «ραγδαία κλιμάκωση της βίας».

Ολα αυτά έκαναν την Ελληνική Αστυνομία να ζητεί σήμερα περισσότερη νομική κάλυψηώστε να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας. Η ηγεσία της Αστυνομίας ανησυχεί για ένα είδος συνεργασίας ( («ανοχή» τη χαρακτηρίζει) που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ακροδεξιούς και κουκουλοφόρους: « Στη λεωφόρο Αμαλίας,την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια έξω από τη Βουλή, ήταν συγκεντρωμένα ακροδεξιά στοιχεία. Ξαφνικά άνοιξαν δρόμο, παραμέρισανκαι εμφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι.Αρχισαντότε όλοι μαζί να επιτίθενται στους ματατζήδες. Συνήθως όταν αυτές οι δύο ομάδες συναντώνται σφάζονται μεταξύ τους.Εκείνο όμως το πρωινό οι μεν διευκόλυναν τους δε για να επιτεθούν εναντίον της Αστυνομίας. Υπάρχει πλέον ανοχήανάμεσά τους, αν όχι σύμπλευση,είναι φανερό» είπε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Ζητούν νέο νομοθετικό πλαίσιο

Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, κυρίως για τις συναθροίσεις (με σαφείς και αυστηρότερους κανόνες περιφρούρησης), τις οποίες ως τώρα διέπει ένας νόμος της... χούντας (ΝΔ 794/71 και ΒΔ 269/72), είναι το πρώτο που ζητεί από την Πολιτεία η Αστυνομία, τη στιγμή που δηλώνει αδυναμία με τους υπάρχοντες νόμους να αντιμετωπίσει τα κινεζικά εκρηκτικά «γουρούνες», τις μολότοφ που έχουν εξελιχθεί σε εκρηκτικές με ισχυρές δόσεις εκρηκτικής ύλης στη σύνθεσή τους, τους τοξοβόλους, τις σφενδόνες με τα μεταλλικά σφαιρίδια, ακόμη και τα πιστόλια φωτοβολίδων και τους τόνους μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την Τετάρτη στη Βουλή. «Μια τέτοια φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε με πιστόλι από την Πανεπιστημίου,πέρασε πάνω από τη Βουλή και έκαψε ένα δένδρο στον Εθνικό Κήπο» αναφέρει εμπιστευτική έκθεση της Αστυνομίας η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Το φθινόπωρο, με την πλήρη εφαρμογή των σκληρών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και όταν οι περισσότεροι επιστρέψουν από τις διακοπές, είναι πολύ πιθανόν να φουντώσει και πάλι η λαϊκή οργή. Και μαζί με τη λαϊκή οργή ίσως παρεισφρήσουν στις διαδηλώσεις και οι κουκουλοφόροι. Κανείς πλέον δεν αποκλείει τίποτε. Οπως δεν είχε αποκλεισθεί το 2008 μετά τα επεισόδια π
Keywords
Τυχαία Θέματα