Καλές αλλά μισές δουλειές στα γκισέ του one stop shop

10:50 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Μια μάλλον δυσάρεστη εμπειρία περιμένει όλους όσοι σπεύδουν να αξιοποιήσουν...
και στην Ελλάδα την πρωτο-εμφανιζόμενη εμπειρία του one stop shop.

Δηλαδή της σύστασης και λειτουργίας ΕΠΕ, σε λίγες ώρες, από μια και μόνο υπηρεσία. Όπως προκύπτει από τις πρώτες ώρες της λειτουργίας του νέου θεσμού, τα γραφειοκρατικά πλοκάμια έχουν προλάβει να διεισδύσουν κι εκεί.

Γιατί, ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος
επιχειρηματίας γρήγορα διαπιστώνει ότι πριν φτάσει στο γκισέ του one stop shop θα πρέπει προηγουμένως να έχει φροντίσει να εξασφαλίσει ένα "βουνό" από έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία και του ζητούν να τα καταθέσει. Δηλαδή, δεν του τα βρίσκουν εκεί αλλά οφείλει να έχει πάει προετοιμασμένος.

Εφόσον βεβαίως το έχει κάνει, τότε, όντως, τα πράγματα είναι απλά. Τα καταθέτει σε ένα γκισέ και παίρνει την άδεια για τη σύσταση της επιχείρησης του, με ένα χαμηλότερο κόστος το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 30%. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται πριν φτάσει στο γκισέ. Γιατί αυτή η "οδύσσεια" δεν εξαλείφεται, αλλά, αντιθέτως, περιμένει να δοκιμάσει τις αντοχές όλων όσων αποπειραθούν να την αντιμετωπίσουν.

Κατά συνέπεια, ο νέος θεσμός ξεκινά τη λειτουργία του με ένα 50% παροχών, αφού το άλλο 50% εξακολουθεί να ...αντιστέκεται.

Οπότε είναι άγνωστο αν θα κατορθώσει να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, που αρχικώς προϋπολογίζονταν. Εκτός κι αν γίνουν και νέες βελτιωτικές κινήσεις του μέτρου, στο προσεχές διάστημα, όταν διαπιστωθούν οι στρεβλώσεις στην πράξη.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα