«Καλό κουράγιο» ευχήθηκε ο Παπακωνσταντίνου στο Βενιζέλο

17:42 17/6/2011 - Πηγή: 24wro
Με τη γνωστή φράση του Όλι Ρεν «καλό κουράγιο» καλωσόρισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον... Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.
Από την πλευρά του, ο νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,
έκανε άνοιγμα προς το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αλλά και προς όλους τους πολίτες, με ιδιαίτερη μνεία στους Αγανακτισμένους, ζητώντας συναίνεση, συνεργασία, συστράτευση και επιστράτευση, που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα προς τα έξω και προς τα μέσα της χώρας.
«Τα σημεία σύμπτωσης είναι εντυπωσιακά πολλά και τα σημεία διαφωνίας εντυπωσιακά λίγα», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού να αναλάβει την «ηλεκτρική καρέκλα» του συγκεκριμένου υπουργείο δεν έγινε χωρίς δισταγμούς, αλλά με πλήρη συναίσθηση του πατριωτικού του καθήκοντος.
«Από το υπουργείο Άμυνας πάω στον πραγματικό πόλεμο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του θα βρεθεί η πραγματική οικονομία. Επίσης, ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διαχείριση του δημοσίου χρέους, ένα ζήτημα που όπως σημείωσε με νόημα «δεν έχει διατυπωθεί διαφωνία».
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού του έργου, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους 20 μήνες, εφάρμοσε πολιτικές που μείωσαν το έλλειμμα κατά 5 μονάδες σε ένα χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε «περήφανος» για το έργο που έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του και «χαρούμενος» που τη θέση του αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Θα είναι μια αλλαγή φρουράς που θα μπορέσει να αποδώσει άμεσα», υπογράμμισε.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα