«Καρότο και μαστίγιο» Σαμαρά στους ξένους αξιωματούχους

16:00 20/5/2011 - Πηγή: 24wro
Μετά την έντονη αντίδραση Σαμαρά στις αλλεπάλληλες, έξωθεν πιέσεις για «συναίνεση» και τις δηλώσεις περί...
«άκομψης παρέμβασης που δεν ταιριάζει ούτε στην Ευρώπη, ούτε στη Δημοκρατία», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε να κάνει μια «φιλική επίθεση», στους ξένους αξιωματούχους.

Δεδομένης της πεποίθησής του, πως το μνημόνιο δεν βγαίνει και πως οδηγεί σε αδιέξοδο -ακόμη και αν η κυβέρνηση το είχε ακολουθήσει σωστά χωρίς
αστοχίες και παλινωδίες-, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να γνωστοποιήσει τον δικό του, εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση στους διεθνείς συνομιλητές, αποστέλλοντάς τους μεταφρασμένο το Ζάππειο2.

Σε αυτή τη βάση, απέστειλε στα αγγλικά το συνολικό οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, στον Κοινοτικό Επίτροπο, αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν αλλά και στον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το «γαλάζιο» σχέδιο εκτάκτου ανάγκης έφθασε και στα χέρια του προέδρου του ΕΛΚ, Βίλφρεντ Μάρτενς καθώς και στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να λειάνει τις σχέσεις και να δημιουργήσει ένα κλίμα καλής διάθεσης και επικοινωνίας, στη βάση όμως των ιδεών για το καλό της Ελλάδος και όχι στη λογική της ωμής παρέμβασης των ξένων παραγόντων στη χώρα μας.

Ευρωπαϊκά ταξίδια στην ατζέντα του προέδρου της ΝΔ

Τις απόψεις του θα έχει την ευκαιρία να θέσει και στο κοντινό μέλλον σε μια σειρά διεθνών επαφών που έχει ήδη προγραμματίσει. Στις 7 Ιουνίου θα βρεθεί στο Παρίσι και θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν ενώ στις 22 του ίδιου μήνα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, μια μέρα πριν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στα πλαίσιο των επαφών του με στελέχη της ΕΕ.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα