Κασιμάτης : Ταφόπλακα τα νέα φορολογικά μέτρα

14:10 6/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Ταφόπλακα» για τον επιχειρηματικό κόσμο χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς...
και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ .Γ. Κασιμάτης τα νέα φορολογικά μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασιμάτης επισημαίνει ότι «τα μέτρα πού δημοσιοποιούνται
ή "διαρρέουν σύμφωνα με πληροφορίες" τον τελευταίο καιρό ,εάν τελικά εφαρμοσθούν θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για τον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι το τέλος μας. Η μείωση τού αφορολογήτου η οποία στην ουσία σημαίνει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, το γνωστό και πάντα επαναλαμβανόμενο σύστημα της επιβολής έκτακτης εισφοράς, η εύκολή λύση της αύξησης των έμμεσων φόρων και όλα όσα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την άντληση εσόδων, βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή πού χρειάζεται να ακολουθήσει η επιχειρηματικότητα για να βγει επιτέλους από το τέλμα, στο οποίο την έχει οδηγήσει το μείγμα των άστοχων πολιτικών που ακολουθούνται. Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα σωθεί η Ελλάδα, τούς πληροφορώ ότι λάθος δρόμο έχουν διαλέξει εδώ και καιρό.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ακολουθεί την ίδια συνταγή με αυτή του μνημονίου. Την πρώτη φορά αποτύχαμε και τις συνέπειες τις βιώνουμε όλοι. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Τώρα κινδυνεύουμε να αποτύχουμε δέκα φορές περισσότερο. Κάποιοι δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν ότι τελειώσαμε και ότι πλέον δεν πάει άλλο. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Στροφή στην ανάπτυξη. Μία αλλαγή πού όχι μόνο δεν την βλέπουμε ,αλλά ορισμένοι με τις κινήσεις, τις αποφάσεις και τις πρακτικές τους μας σπρώχνουν ακόμα παρακάτω. Δεν πάει άλλο».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα