Καταρρακτώδεις βροχές... έπνιξαν τη Βρετανία

12:03 26/9/2012 - Πηγή: 24wro
Δεκάδες Βρετανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες που πλημμύρισαν...
ύστερα από δύο ημέρες καταρρακτώδους βροχής, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Σε κάποιες περιοχές έχει ρίξει 20 - 40 χιλιοστά βροχής. Παρόλα αυτά εντός της ημέρας οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν την νύχτα τους σε προσωρινά καταφύγια, ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

Σήμερα τμήματα της νότιας Ουαλίας
και περιοχές της νότιας και της βορειοδυτικής Αγγλίας θα πληγούν από ισχυρή νεροποντή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πού θα πέσει η δυνατότερη βροχή.

Περισσότερες από 300 κατοικίες πλημμύρισαν σε όλη την χώρα από την Κυριακή, οπότε και ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το επίπεδο της στάθμης του νερού αναμένεται επίσης να αυξηθεί σήμερα στο Γιόρκσαϊρ, προειδοποίησε το υπουργείο.
Λόγω των πλημμυρών αποκλείστηκαν πολλές οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές στη βόρεια Αγγλία και την Ουαλία, κυρίως οι γραμμές που συνδέουν το Λονδίνο με το Λιντς, ο Γιόρκ και το Νιούκασλ.

Ακόμη, περισσότερα από 100 αυτοκίνητα έμειναν παγιδευμένα επί αρκετές ώρες στη βόρεια Αγγλία στον αυτοκινητόδρομο Α1 που συνδέει την πρωτεύουσα με το Εδιμβούργο, σύμφωνα με το BBC.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα