Κατασκεύαζε κάλπικες λίρες και τις πωλούσε για αυθεντικές

08:51 12/11/2011 - Πηγή: 24wro
Φαίνεται, πως η ευρηματικότητα στην παραβατικότητα συναντά και πάλι εποχές των...
δεκαετιών του 50΄και του 60΄, όπου η παραχάραξη λιρών ήταν συνηθέστατο φαινόμενο σε εποχές μεγάλης …οικονομικής ύφεσης και ανέχειας.

Έτσι λοιπόν, συνελήφθη ένας 46χρονος Έλληνας στις Σαράντα Εκκλησιές της Θεσσαλονίκης, στην οδό Αμπατζόγλου, γιατί σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του και στο εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας του, μετά
από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών , που είχαν περιέλθει στην Αστυνομία, βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός κατασκευής πλαστών λιρών και ειδικότερα, 4 μήτρες λιρών, 6 μεταλλικά καλούπια, 10 μήτρες σιλικόνης με ανάγλυφο λίρες Αγγλίας, 12 κέρινα αντίγραφα λιρών Αγγλίας, μία πλάκα χρυσού βάρους 320 γραμμαρίων, 3 χάλκινες πλάκες, 6 μικρά κομμάτια χαλκού, ένας γεμιστήρας όπλου με 5 φυσίγγια των 6,35 mm και το χρηματικό ποσό των 4.000 €.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης είναι ο κατασκευαστής των 1.630 πλαστών λιρών Αγγλίας, που αγόρασε ως γνήσιες ένα άτυχο θύμα του, κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο έως Μάιο 2011, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 279.810 €.

Επίσης, αναζητείται άγνωστος δράστης, ο οποίος παρήγγελνε στο συλληφθέντα, την κατασκευή πλαστών λιρών, τις οποίες στη συνέχεια διέθετε ως γνήσιες.

prionokordela.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα