Καθαρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρό δυο ζευγάρια γόβες...

13:30 26/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Είναι κάτι πολύ... σοβαρότερο»...

Ο πάλαι ποτέ προπονητής της Λίβερπουλ, Μπιλ Σάνκλι, είχε θέσει πολύ νωρίς το ζήτημα στη σωστή του βάση. Η μπάλα είναι η θεά και γύρω της όλα κινούνται: δόξα...και λόξα, πάθη και λάθη, χρυσάφι. Αυτό το τελευταίο έφερε και συμφέροντα, κυκλώματα, υπόκοσμο στα ελληνικά γήπεδα.

Γνώριζαν πολλοί, δύσκολα όμως μιλούσαν επισήμως. Αντίθετα από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι φαίνεται ότι απολάμβαναν την εξουσία τους και μιλούσαν ακατάπαυστα. Η παρούσα υπόθεση μοιάζει να είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια
από πλευράς δικαστικών και διωκτικών αρχών να μπει ένα τέλος στον χρόνιο βραχνά του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι προηγούμενες είχαν κατά τα φαινόμενα προσκρούσει στο βάρος των ονομάτων που φέρονταν να εμπλέκονται. «Το Βήμα» αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές από την διερεύνηση της υπόθεσης, τα πρόσωπα-«κλειδιά», το πώς λειτουργεί το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.

Οπως αποδεικνύεται, μπορεί το ποδόσφαιρο να θεωρείται ανδρικό άθλημα, όμως δύο γυναίκες ήταν εκείνες που έβαλαν τελικά τη... γόβα-στιλέτο τους στο απόστημά του. Δύο γυναίκες εισαγγελείς που κατάφεραν να ταρακουνήσουν έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε μέσα στην παρανομία.

Ηταν μια ζεστή ημέρα του Σεπτεμβρίου του 2010 (μάλιστα το ημερολόγιο έγραφε 23 του μήνα), πριν από εννέα μήνες, όταν η πρoϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου κάλεσε την αντεισαγγελέα κυρία Πόπη Παπανδρέου για να της αναθέσει μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Η προϊσταμένη είχε δεχθεί μια συγκλονιστική καταγγελία από πρόσωπο σχετικό με το ποδόσφαιρο...

Ο άνδρας που την επισκέφθηκε, παρ΄ ότι δεν συχνάζει σε ανακριτικά γραφεία, της μίλησε για στημένα παιχνίδια, για μεγαλοπαράγοντες που επηρέαζαν διαιτητές, για στοιχήματα εκατομμυρίων ευρώ που οι ίδιοι έπαιζαν και οι ίδιοι χειραγωγούσαν- ακόμη και εναντίον της ομάδας την οποία διοικούσαν. Εκανε λόγο επίσης για εμπλοκή ποινικών, κυκλώματα μπράβων- πράγματα που ακούγονταν απίθανα, φανταστικά. Αλλά έπρεπε να διερευνηθούν.

Η αντεισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, 34 ετών και με εμπειρία μόλις τριών χρόνων στο εισαγγελικό σώμα (μπήκε το 2008), δεν δίστασε στιγμή. Κυρίως όταν διάβασε και δημοσιεύματα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Ακόμη δεν είχαν φθάσει στην Εισαγγελία τα στοιχεία της UΕFΑ για τα στημένα παιχνίδια, ένας κρίσιμος κρίκος για την πορεία της έρευνας... Η κυρία Ράικου δεν δίστασε να αναθέσει μια υπόθεση, που «φώναζε» από μακριά ότι παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα, σε μια νεαρή εισαγγελέα.

Η κυρία Παπανδρέου πάλι, δεν φοβήθηκε, ούτε από το άγνωστο αντικείμενο ούτε και από πιθανόν μεγάλα ονόματα που θα συναντούσε στον δρόμο της. Δύο γυναίκες λοιπόν «ξήλωσαν» σε εννέα μήνες τρεις εγκληματικές οργανώσεις που φέρεται ότι δρούσαν στον χώρο του ποδοσφαίρου, αν και το αποτέλεσμα προήλθε από συλλογική δουλειά. Συνεργάσ
Keywords
Τυχαία Θέματα