Κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά στην εταιρεία τους και τσέπωσαν 16 εκ. ευρώ

18:04 3/12/2012 - Πηγή: 24wro
Για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών εταιριών...
και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος διώκονται τα πρώην μέλη του ΔΣ γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης καθώς φέρονται κατά την Εισαγγελία να σχεδίασαν τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε τον περασμένο Φεβρουάριο τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της επιχείρησης στην Ανθούσα, ώστε να εισπράξουν την ασφάλεια ύψους 16 εκ. ευρώ…

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν στο τιμόνι της εταιρίας τον περασμένο Φεβρουάριο
κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της μεγάλης πυρκαγιάς , μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε για το θέμα ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης

Ως φυσικοί αυτουργοί της έκρηξης και του εμπρησμού κατηγορούνται τέσσερεις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην «στημένη» κατά τις αρχές φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που τους «έκαψαν» και οδήγησαν τον εισαγγελέα Λακαφώση στην άσκηση της κακουργηματικής δίωξης προέκυψαν κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι τρεις από τους τέσσερις φυσικούς αυτουργούς κινούνταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες, αλλά και ότι οι εμπλεκόμενοι υπέπεσαν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Επιπλέον το ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν τον εμπρησμό, κίνησε από την αρχή τις υποψίες στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής που διενήργησε την προανάκριση καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από τον οποιοδήποτε. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του 21ου τακτικού ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία θα καλέσει τους εμπλεκόμενους να δώσουν εξηγήσεις.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου του 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες που είχαν προκαλέσει έκτροπα και στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου. Όταν έγινε καταγραφή των ζημιών από την εταιρία ανακοινώθηκε πως το κόστος σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό-που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους- ξεπερνούσε τα 15 εκ.ευρώ. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που εγκαταστάσεις της γνωστής εταιρείας έπαιρναν φωτιά. Το 2004 είχε καεί αποθήκη της εταιρίας στον Αλιμο και το 2008 παρανάλωμα του πυρός είχαν γίνει τα καταστήματα της Λυκόβρυσης και της Ερμού. Όλα τα περιστατικά είχαν αποδοθεί σε άγνωστους εμπρηστές.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2012, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλάζει και βρίσκονται εκτός ΔΣ για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα