Κέντρο εκπαίδευσης για γυμνές ακτιβίστριες στο Παρίσι

00:13 24/9/2012 - Πηγή: 24wro
Οι Ουκρανές ακτιβίστριες Femen, γνωστές για τις γυμνές διαμαρτυρίες τους, ίδρυσαν ένα...
διεθνές κέντρο εκπαίδευσης σε μια φτωχή γειτονιά στο βόρειο Παρίσι για να διδάξουν σε ενδιαφερόμενες από όλο τον κόσμο την τέχνη του «γυμνού πολέμου» όπως λένε. Το κέντρο εκπαίδευσης στεγάζεται σε ένα κτίριο που χρησιμοποιούνταν παλιότερα σαν δημόσιος χώρος για πλύσιμο ρουχων και αργότερα σαν δημοτικό θέατρο. Η εκπαίδευση που θα προσφέρεται θα είναι «ιδεολογική» αλλά και «φυσική», όπως είπαν, αφού στις διαδηλώσεις χρειάζεται να έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν (ντυμένες), είπαν ότι προσκλήθηκαν από μια γαλλική φεμινιστική ομάδα και αποφάσισαν να μεταφέρουν τον «πόλεμό» τους στο Παρίσι. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πώς συμβιβάζεται η κατ'εξοχήν ανδρική πολεμική ορολογία που χρησιμοποιούν καθώς και δημόσιο ξεγύμνωμα, με το φεμινισμό, απάντησαν ότι ο κλασικός φεμινισμός έχει κολλήσει στη θεωρία και δεν δουλεύει πια. Ο δικός τους τρόπος, είπαν, είναι πιο αποτελεσματικός, κάνει τους άλλους να ακούν το μήνυμά τους και μπορεί να κάνει το φεμινισμό και πάλι ελκυστικό σε πολλές γυναίκες. Είναι ένας τρόπος να διεκδικήσουν και πάλι πίσω το σώμα τους.

Η ομάδα Femen δημιουργήθηκε στην Ουκρανία το 2008 για να διαμαρτυρηθεί για το σεξισμό, την πορνεία και την εκμετάλευση των γυναικών στη χώρα και έκτοτε έγιναν διάσημες αφού κάθε γυμνή διαμαρτυρία τους προσελκύει την προσοχή όλου του πλανήτη.

Μετά το κέντρο στο Παρίσι, σχεδιάζουν ανάλογα εγχειρήματα στην πατρίδα τους στο Κίεβο καθώς και στη Βραζιλία όπου έχουν πολλές θαυμάστριες, εν' όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

athensvoice.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα