Κλειδώνουν στο υπουργικό οι αυξήσεις στο ρεύμα

08:11 29/12/2011 - Πηγή: 24wro
Θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, τηςδιαχείρισης των αποβλήτων αλλά και η αύξηση...
στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι τα βασικά αντικείμενα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή στις 14.00 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα στο υπουργικό θα συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου: Ποινική
προστασία του περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ «Ρύθμιση θεμάτων περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής» με εισηγητή τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, επί τάπητος θα τεθεί και το μείζον θέμα της αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ολες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για μονοψήφιο ποσοστό αύξησης, όμως αν το ποσοστό αυτό δεν κριθεί επαρκές από τους οίκους αξιολόγησης είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής θέσης της ΔΕΗ, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε χρεοκοπία, αφού το πρώτο τρίμηνο του 2012, η επιχείρηση καλείται να πληρώσει σε τοκοχρεολύσια 700 εκατ. ευρώ, από το 1,2 δισ. ευρώ που πρέπει να εξοφλήσει συνολικά μέσα στη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός έχει ζητήσει αύξηση 15% τουλάχιστον και η ΡΑΕ έχει προτείνει αυξήσεις της τάξης του 12,7%. Η τελική απόφαση όμως είναι του υπουργού, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει σχετικά το υπουργικό συμβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα