Κόπα Λιμπερταδόρες: Όλα για όλα στο «φρούριο» της Βελέζ

08:45 2/6/2011 - Πηγή: 24wro
Τα ψέματα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Μόνο οι πραγματικά καλές ομάδες φτάνουν...
στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και η Βελέζ με την Πενιαρόλ είναι σε έτοιμες να διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο για τους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Λατινική Αμερική.

Στον επαναληπτικό ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα θα έχουμε κατευθείαν πέναλτι.


Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ουρουγουάη η Πενιαρόλ κατάφερε
να πάρει την πολυπόθητη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντάριο Ροντρίγκες ν και ήταν χειρότερη από την Βελέζ. Οι Αργεντινοί είχαν την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σκόραραν αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ο διαιτητής έκρινε πως είχε χρησιμοποιηθεί χέρι για πριν την επίτευξη του. Η σημερινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Χοσέ Αμαλφιτάνι» του Μπουένος Άιρες.


Βελέζ Σάρσφιλντ: Ηρθε η ώρα της «Φορτίν» να δείξει τα δόντια της και να πάρει την ιστορική πρόκριση για τους τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού την αδικεί κατάφορα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σήμερα θα έχει στο πλευρό της 50 χιλιάδες οπαδούς θα της δώσουν την απαραίτητη ώθηση- που είχε και η Πενιαρόλ στην έδρα της- προκειμένου να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Αυτή η εβδομάδα αποτελεί ορόσημο για τη φετινή Βελέζ αφού σε μέσα σε τέσσερεις μέρες παίζει σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν. Πρώτα σήμερα κόντρα στους Ουρουγουανούς για το Λιμπερταδόρες και στην συνέχεια την Κυριακή κόντρα στην δεύτερη του φετινού Κλαουσούρα την Γοδόι Κρουζ . Σε περίπτωση που νικήσει και στα δύο «αγκαλιάζει» τον τίτλο στην Αργεντινή και φτάνει ένα βήμα από την απόλυτη καταξίωση στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων της Λατινικής Αμερικής έπειτα από το 1994, χρονιά που κατέκτησε για τελευταία φορά τον εν λόγω θεσμό.

Στο πρωτάθλημα θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο μακριά από τις υπόλοιπες ομάδες αλλά τελικά δεν κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική να πάρει τη νίκη κόντρα στην Τίγκρε αφού ο Γκαρέκα επέλεγε αυτό το ματς για να κάνει εκτεταμένο ροτέισον με αποτέλεσμα να χάσει με 2-1. Με τον Μάξι Μοράλες ετοιμοπόλεμο έπειτα από τον μικροτραυματισμό που τον απασχολούσε η αποστολή των γηπεδούχων είναι πλήρης.


Πενιαρόλ: Έκανε το καθήκον της, νίκησε με 1-0 την Βελέζ μπροστά σε 60 χιλιάδες φίλους της και πήρε το προβάδισμα ενόψει του σημερινού επαναληπτικού. Η σημερινή αποστολή έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αφού το «Χοσέ Αμαλφιτάνι» «γέρνει» συνήθως προς την πλευρά που επιτίθεται η «φορτίν». Η «καρμπονέρο» όμως είναι μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση αφού έχει να πάει σε τελικό του Λιμπερταδόρες από το 1987 και δεν πρόκειται να κομπιάσει μπροστά της. Αντίθετα ο Ντιέγκο Αγκίρε ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν συμπεριφορά πρωταθλητών, να μην αφήσουν τους γηπεδούχους να αποκτήσουν τον γνωστό τους εντός έδρας ρυθμό. Το «κλειδί» της επιτυχίας για τους Ουρουγουανούς είναι η άμυνα και η εξασφάλιση του μηδέν.
<
Keywords
Τυχαία Θέματα