Κόπα Λιμπερταδόρες: Συμπληρώνεται το «παζλ»

10:00 19/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες με... τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων Κατόλικα-Πενιαρόλ και Σέρο Πορτένιο-Τζαγκουάρες.


ΚΑΤΟΛΙΚΑ-ΠΕΝΙΑΡΟΛ

•    Η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Λιμπερτάδ-Βελέζ. Σε περίπτωση όμως που προκριθούν τόσο η Σέρο Πορτένιο όσο και η Λιμπερτάδ (αμφότερες από την Παραγουάη) αναγκαστικά θα «σταυρώσουν» μεταξύ τους.

•    Α’ ματς: Πενιαρόλ-Κατόλικα 2-0

Κατόλικα: Χωρίς να είναι χειρότερη της Πενιαρόλ στο πρώτο παιχνίδι η Κατόλικα γνώρισε την ήττα
με 2-0 και πλέον η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης δυσκόλεψε αρκετά. Στο πρωτάθλημα οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 στο ντέρμπι κορυφής με την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα. Εκτός αποστολής όπως και στην πρώτη αναμέτρηση με την Πενιαρόλ ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Ενρίκες.

Πενιαρόλ: Το 2-0 του πρώτου αγώνα δίνει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της Ουρουγουάης, η οποία πλέον καλείται να το υπερασπιστεί στο «Σαν Κάρλος Ντε Αποκίτο». Την περασμένη Κυριακή στο πρωτάθλημα πάντως η Πενιαρόλ γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Νασιονάλ και πλέον βρίσκεται στο -3 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τραυματίας από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αποχώρησε ο βασικός πλάγιος χαφ, Ουρεταβισκάγια που θα απουσιάσει από τον αποψινό επαναληπτικό. Στα ευχάριστα η επιστροφή του βασικού κεντρικού αμυντικού, Βαλντές.

ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ-ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΕΣ

•    Η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Σάντος-Όνσε Κάλντας. Σε περίπτωση όμως που προκριθούν τόσο η Σέρο Πορτένιο όσο και η Λιμπερτάδ (αμφότερες από την Παραγουάη) αναγκαστικά θα «σταυρώσουν» μεταξύ τους.

•    Α’ ματς: Τζαγκουάρες-Σέρο Πορτένιο 1-1

Σέρο Πορτένιο: Ήταν καλύτερη, προηγήθηκε αλλά τελικά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα με το γκολ του Πεντρόσα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χενεράλ Καμπαγέρο παρατάχθηκε για προφανείς λόγους με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα οι γηπεδούχοι σήμερα καθώς επιστρέφει και ο βασικός τερματοφύλακας, Καρντόσο.

Τζαγκουάρες: Την τύχη με το μέρος τους είχαν στο πρώτο παιχνίδι οι Μεξικανοί, καθώς χωρίς να είναι καλύτεροι κατάφεραν να… σώσουν την «παρτίδα» και να πάρουν τελικά την ισοπαλία με 1-1 με το γκολ στις καθυστερήσεις. Την ευκαιρία να ταξιδέψουν ξεκούραστοι είχαν οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν υποχρεώσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς η κανονική περίοδος έχει ολοκληρωθεί. Επιστέφει από τιμωρία ο επιθετικός, Μαρτίνες. Μοναδική εκκρεμότητα η συμμετοχή ή μη του επίσης επιθετικού, Μάνσο.

Στο ψαχνό: Στο Σέρο Πορτένιο-Τζαγκουάρες αναμένε
Keywords
Τυχαία Θέματα