«Κόπηκε» το 1/3 του ελληνικού Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος

13:51 23/5/2011 - Πηγή: 24wro
Απορριπτέο κρίθηκε πάνω από το 1/3 των μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του ...
Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την 4ετία 2012-2015, που κατέθεσε στην τρόικα.

Κι αυτό αναμένεται να επαληθευτεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που συγκαλείται σε λίγο, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της κυβέρνησης για τις νέες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν, βάσει των επιταγών που άφησαν πίσω τους οι επικεφαλείς της τρόικας, φεύγοντας.

Μεταξύ άλλων,
λέγεται ότι "κόπηκαν" προτάσεις για αύξηση του φόρου στις καταθέσεις και στα δάνεια, όπως επίσης και τους στόχους για τα προσδοκώμενα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Αντιθέτως, φαίνεται να επέβαλλαν τελικά την νέα μείωση στις υψηλές συντάξεις, κύριες και επικουρικές, όπως και στα επιδόματα. Αν και παραδόξως πώς, στα "λόγια" φέρονταν να είναι αντίθετοι στο νέο "οριζόντιο κούρεμα".

Στην πράξη, όμως, έδωσαν τη συγκατάθεση τους. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το υπόλοιπο περιεχόμενο της μετρολογίας που επέβαλαν κι απαίτησαν να γίνει αποδεκτή. Μάλιστα, όπως λέγεται ότι διαμήνυσαν φεύγοντας, θα επιστρέψουν μόνο στην περίπτωση που οι προτάσεις τους γίνουν, συνολικά, αποδεκτές από την ελληνική πολιτική ηγεσία και γίνουν νόμος του κράτους, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Ωστόσο, άφησαν πίσω τους - για να μην ...ξεχνιόμαστε - τους "μικρούς" της αποστολής, δηλαδή τους τεχνοκράτες, οι οποίοι θα συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους.

Σε τί συνίσταται η τελευταία; Στην παρακολούθηση της πορείας βασικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Γιατί, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στον καθέναν, δεν συμφέρει σε κανέναν να εγκαταλειφτεί η προσπάθεια διάσωσης στη μέση. Οι απειλές, ωστόσο, παραμένουν απειλές και κάνουν τη "δουλειά" τους, ενόψει και των αυριανών συναντήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα