Κρίσιμες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου

20:13 5/2/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους...
πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η συνάντηση ξεκίνησε, αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα. Λίγο πριν τις 19:00 την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε και ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα.

Ο
μόνος που έκανε δηλώσεις κατά την προσέλευσή του στο Μαξίμου ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Προσέρχομαι με την ελπίδα να μην χρειαστεί να επαναλάβω όσα είπε προ ημερών ο Χέλμουτ Σμιτ», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Υπενθυμίζεται ότι ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ για τη στάση που τηρεί έναντι της Ελλάδας.
Μιλώντας σε γερμανικό οικονομικό φόρουμ στο Αμβούργο εξήγησε:
«Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα.»
Και κατέληγε: «αν οι Ευρωπαίοι δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα, τότε να τους πάρει ο διάολος».
Καθώς η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου, η κρισιμότητα της κατάστασης αναδεικνύεται και από ορισμένες άλλες κινήσεις, που γίνονται στα
τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και δη στο πλειοψηφούν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ.
Λίγο μετά την έναρξη της σύσκεψης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, επικοινώνησε με όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από τα οποία ζήτησε να βρίσκονται σε
ετοιμότητα τις επόμενες ώρες, διότι είναι πιθανό να χρειαστεί να συνεδριάσει το συγκεκριμένο κομματικό όργανο και ίσως να λάβει και αποφάσεις.
Νωρίτερα, ο κ. Παπαδήμος είχε νέα διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόϊκας, παρόντων των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.
Στις χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις, οι επικεφαλής της τρόικας επέμειναν στις απαιτήσεις τους για μείωση μισθολογικού κόστους, παρά τις επισημάνσεις του κ. Κουτρουμάνη για πρόκληση οικονομικής «τρύπας» στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας παραμένουν ανυποχώρητοι στην απαίτηση για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα (κατώτατος και 13ος- 14ος μισθός, κλαδικές συμβάσεις- μετενέργεια), ενώ απαιτούν συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων, ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά και περικοπές δαπανών σε Ασφάλιση, Υγεία και Αμυνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα