Κριτική και θέμα εκλογών επί τάπητος στο Πολιτικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα

07:55 9/6/2011 - Πηγή: 24wro
Στις 3 το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου...
του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς ο εκ των βασικών ομιλητών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κλήθηκε να συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός προσήλθε από
την αρχή στη συνεδρίαση – πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιπποκράτους - από την οποία αποχώρησε τελευταίος γύρω στις 3:30.

Κατά την έξοδό του, ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που ανέμεναν την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά η συζήτηση κατά διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν έντονη, η κριτική που ασκήθηκε ήταν σκληρή – όχι μόνο για τον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και για άλλους υπουργούς- αλλά, παράλληλα, κατατέθηκαν και προτάσεις.

Ένας εξ αυτών που πρότειναν ήταν ο Παντελής Οικονόμου, ενώ ορισμένοι – κυρίως στελέχη που θεωρούνται «βενιζελικοί» - πρότειναν πρόωρες εκλογές.

Ειδικότερα, εμμέσως πλην σαφώς η Τόνια Αντωνίου φέρεται να έθεσε το θέμα, κάνοντας λόγο για ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου από 180 βουλευτές προκειμένου να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση.

Διαφορετικά, φέρεται να τόνισε η κ. Αντωνίου, πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, επίσης, φέρεται να μίλησε για νέο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί κάτι σχετικό με κυβέρνηση συνεργασίας. Πρότεινε, μάλιστα και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος προκειμένου να συζητηθούν και εκεί, όσα συζητούνται το τελευταίο τετραήμερο στην κυβέρνηση.

Η πρόταση αυτή, την οποία υποστήριξε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη του Ανδρέα Παπανδρέου.


newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα