Κυκλώνας στο ΠΑΣΟΚ με τον Ευ.Βενιζέλο να θέτει τελεσίγραφο για τα μέτρα

07:37 1/11/2012 - Πηγή: 24wro
Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις...
είχαν σαν αποτέλεσμα να συγκληθεί εκτάκτως η ΚΟ του Κινήματος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ξεκαθαρίζει: «Όποιος δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα χωρίζουν οι δρόμοι μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
τόνισε ότι έπειτα από την ψήφιση των μέτρων «θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε στην κυβέρνηση. Για ποια τρικομματική κυβέρνηση μιλάμε; Πώς είναι δυνατόν στο ΠαΣοΚ να γίνονται διαγραφές και να ματώνουμε και να μην ισχύει το ίδιο για τη ΔΗΜΑΡ;».

Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φέρει πρόταση στη Βουλή για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Στην εισήγησή του ο κ. Βενιζέλος είπε: «Χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της έγκρισης των δημοσιονομικών μέτρων. Δυστυχώς, σήμερα, μέσα από μια σειρά ατυχών συμπτώσεων, το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε να ψηφίζει 'όχι' ή 'παρών' στην κρίσιμη διάταξη των αποκρατικοποιήσεων.

» Αυτό ως πολιτική και επικοινωνιακή εντύπωση υπονομεύει εξ αντικειμένου την στρατηγική αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και ακυρώνει τη χθεσινή συλλογική προσπάθεια. Εμφανίζει ένα ΠΑΣΟΚ που τροφοδοτεί ασάφεια και αβεβαιότητα και στέλνει εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία και τους ξένους συνομιλητές μας.»

Ξεκαθάρισε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να κρατά υπό ομηρία την παράταξη. «Τις συλλογικές διαδικασίες δεν αρκεί να τις ζητάς ή να τις εκβιάζεις. Πρέπει και να τις σέβεσαι».

«Σήμερα ήμασταν αυτοδιοικούμενο και ασύντακτο κοπάδι. Αν πάμε έτσι διχασμένοι στη Βουλή για τα μέτρα θα διαλυθεί η κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ» παρενέβη ο Ν.Σηφουνάκης.

Τελικώς, διεξήχθη ψηφοφορία για να αποτυπωθεί στην κάλπη η διάθεση των βουλευτών. Στην πρόταση αντέδρασε ο Μ.Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πρότεινε να δηλώσει ο καθένας ανοιχτά αν θα ψηφίσει τα μέτρα και να τεθεί κομματική πειθαρχία.

«Κάποιοι εδώ μέσα ακολουθούν τη λογική όλα τα κιλά όλα τα λεφτά. Όταν δουν ότι εξασφαλίζεται πλειοψηφία δηλώνουν 'παρών' ή 'καταψηφίζουν'. Είναι τζάμπα μάγκες» δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης που πήρε το λόγο είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τους λομπίστες που συνδιαλέγονται με τα συμφέροντα για να γίνουν αρχηγοί ούτε με τους λαθρεπιβάτες της εξουσίας.

«Να κάνουμε την τελική συζήτηση όταν θα γνωρίζουμε όλα τα μέτρα. Εγώ σήμερα σε τέτοια ψηφοφορία δεν λαμβάνω μέρος» ξεκαθάρισε. Την ίδια θέση πήρε και ο Γιάννης Κουτσούκος.

«Εσύ και ο Παραστατίδης επιστρέψατε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ επειδή κάνατε δημόσια δήλωση ότι θα στηρίξετε την προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Τώρα αθετείτε τη δέσμευση σας και θα κάνετε ξανά ότι κάνατε τον Φεβρουάριο στο δεύτερο μνημόνιο;» απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Θ.Παραστατίδης απουσίαζε από τη συνεδρίαση της ΚΟ - όπως και οι Γ.Παπανδρέου και Α.Λοβέρδος -έχει δηλώσει όμως ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

Ο Ι.Δριβελέγκας και η Θ.Τζάκρη επιφυλάχθηκαν. Ερώτημα παραμένει η
Keywords
Τυχαία Θέματα