Κύπρος: Η Επ. Άμυνας μελετά την λήψη τρόπων για αποφυγή της φυγοστρατίας

23:58 18/10/2012 - Πηγή: 24wro
Είναι αδιανόητο κάποιοι επικαλούμενοι ψυχολογικά προβλήματα να μην υπηρετούν την θητεία τους ...
στην Εθνική Φρουρά ενώ κάποια άλλα παιδιά να την υπηρετούν, δήλωσε σήμερα..
ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα.

Ο κ. Βαρνάβα μιλούσε ύστερα από την συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας όπου συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω στην πρόταση νόμου την οποία έχει καταθέσει το ΚΣ ΕΔΕΚ για τροποποίηση της νομοθεσίας περί Εθνικής Φρουράς ώστε οι πολίτες, οι οποίοι βρίσκουν δικαιολογία ψυχολογικά
προβλήματα να απαλλάσσονται από την θητεία της Εθνικής Φρουράς.
«Ακούσαμε όλες τις απόψεις ενώ παράλληλα ενημερωθήκαμε για μια πρώτη σύσκεψη η οποία έγινε στο Υπουργείο Αμυνας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, της Αστυνομίας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, της Δημόσιας Υπηρεσίας», είπε ο κ. Βαρνάβα.

Ενώπιον της Επιτροπής, ανέφερε, σημειώθηκε ότι αυτή η σύσκεψη δεν έχει ολοκληρωθεί γι αυτό τον λόγο το Υπουργείο Αμυνας έχει αναλάβει την ευθύνη να συνεχίσει τις επαφές με όλα τα αρμόδια τμήματα και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επανέλθουμε για να ενημερωθούμε ποιες θα είναι πλέον όχι οι θεωρητικές τοποθετήσεις των υπηρεσιών αλλά οι εισηγήσεις τους και οι πράξεις στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο της φυγοστρατίας.

Ταυτόχρονα αυτοί, υπέδειξε ο κ. Βαρνάβα, που δεν υπηρετούν δεν είναι σωστό να κατέχουν προκλητικά υπερπρονόμια.

«Εισηγούμαστε ότι αν πραγματικά, αποδεδειγμένα. αυτοί οι οποίοι επικαλούνται ψυχολογικά προβλήματα δεν είναι στην πραγματικότητα άρρωστοι τότε να τους αποστερείται η άδεια οδήγησης, η έκδοση άδειας κυνηγίου, της πρόσληψης στον δημόσιο τομέα κ.ά.

Αν κι εφόσον ιατροσυμβούλιο μετέπειτα, σημείωσε, κρίνει ότι υπήρξε αποθεραπεία και μπορούν να εκδώσουν άδεια οδήγησης, άδεια κυνηγίου ή να προσληφθούν στον δημόσιο τομέα, αυτόματα να καλούνται από τα στρατολογικά γραφεία να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία.
philenews.com
Keywords
Τυχαία Θέματα