Κυβερνητική σύσκεψη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

22:52 9/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού του Δημοσίου βρέθηκε στο...
επίκεντρο σύσκεψης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε το Συμβούλιο για το στάδιο της προόδου του εγχειρήματος.
Παράλληλα, ο κ. Ρέππας, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης, επισήμανε ότι «χωρίς εθνική συνέργεια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό
το φιλόδοξο εγχείρημα που είναι η ναυαρχίδα των μεταρρυθμίσεων».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της task force σε συνεργασία με το γαλλικό κράτος έχει υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας επί επτά πυλώνων για την αναμόρφωση του κράτους: Τη δομή του κράτους και τη διαχείριση των λειτουργιών του, τη διαχείριση του δυναμικού, τις οικονομικές λειτουργίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την καλή νομοθέτηση, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα Χάρτα δικαιωμάτων των επιχειρήσεων και του πολίτη για τις συναλλαγές τους με το κράτος.
Σύμφωνα επίσης με τον κ. Ρέππα, εκτός από την λειτουργία του κυβερνητικού συμβουλίου ακολουθεί και η δημιουργία τριών γενικών επιτροπών που ήδη έχουν συσταθεί και έχουν αναλάβει έργο, για τον διυπουργικό συντονισμό, την αξιολόγηση κάθε υπουργείου και την αξιολόγηση του προσωπικού στο κράτος και τα ΝΠΔΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα