Λαγκάρντ: Την Παρασκευή η απόφαση του ΔΝΤ για την 5η δόση

07:50 7/7/2011 - Πηγή: 24wro

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεδριάζει την Παρασκευή με αντικείμενο συζήτησης την...



 έγκριση της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη η νέα επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

"Έχει προγραμματιστεί
συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την Παρασκευή, στην οποία θα εξετάσουμε την τέταρτη αξιολόγηση και τελικά την καταβολή της πέμπτη δόσης," δήλωσε η πρώην υπουργών Οικονομικών της Γαλλίας σε δημοσιογράφους.

Η Λαγκάρντ στην πρώτη της συνέντευξη της ως επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΔΝΤ και ότι στόχος του ταμείου είναι να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

«Ελπίζω ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, μπορούν να εμπνευστούν από τις θαρραλέες αποφάσεις που λήφθηκαν στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία» ανέφερε η Λαγκάρντ και πρόσθεσε πως «Τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντας θα πρέπει να μείνουν στην άκρη».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αμερόληπτο, αξιόπιστο και περιεκτικό, δήλωσε η Γαλλίδα πολιτικός, θέτοντας τις βασικές προτεραιότητες της ηγεσίας της

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας βελτιώνεται, ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν αρκετές ανισορροπίες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας παγκοσμίως.

Αναφερόμενη στην κρίση κρατικού χρέους, η Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι η κρίση ξεπερνά τα όρια της Ευρωζώνης και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα