Λευκή απεργία στο Δημόσιο; -Απολύεστε!

09:52 5/8/2011 - Πηγή: 24wro
Σαφή προειδοποίηση έστειλε στους δημοσίους υπαλλήλους η κυβέρνηση…
Μέσω του Υπουργού Επικρατείας, το μήνυμα ήταν ένα και σαφές: ή δουλεύετε ή απολύεστε.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, o Ηλίας Μόσιαλος έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσους δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχτεί εργασιακές συμπεριφορές όπως η λευκή απεργία και οι αργόμισθοι.
«Όσοι
κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από εδώ και μπρος», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας.
Αν και απέφυγε να μιλήσει για απολύσεις στο Δημόσιο, ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Όσοι κάνουν λευκή απεργία, δεν έχουν θέση στο δημόσιο τομέα κατά τη γνώμη μου. Είναι σαφέστατο το μήνυμα».
Όσο για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων;o κύριος Μόσιαλος απαντά: «τι θα πει μονιμότητα; ο μόνιμος κάνει λευκή απεργία;  Συνταγματική κατοχύρωση της Πολιτείας είναι να υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον πάνω απ΄όλα. Δε υπάρχει μονιμότητα σε αυτόν τον τομέα. Στο δημόσιο υπάρχει μονιμότητα μόνο όταν υπερασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον μέσω της παραγωγικότητας και της δημόσιας ευθύνης».
Σάλο προκάλεσαν οι παραπάνω δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας στην ΑΔΕΔΥ, αναζωπυρώνοντας την κόντρα κυβέρνησης και δημοσίων υπαλλήλων.
Μιλώντας στα «Νέα», η Δέσποινα Σπανού, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργήσει θέμα που δεν υπάρχει».
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «ουδέποτε μιλήσαμε για λευκή απεργία. Πρόκειται απλά για επιχείρηση εκφβισμού των εργαζομένων από τον κύριο Μόσιαλο, που θέλει να δημιουργήσει κλίμα, γνωρίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν αντιδράσεις με τις νέες περικοπές μισθών».
Τέλος, υποστήριξε ότι «ο Υπουργός Επικρατείας προσπαθεί να επιρρίψει προκαταβολικά στους δημοσίους υπαλλήλους, ενδεχόμενη αποτυχία των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης».
Keywords
Τυχαία Θέματα