Μ. ΣΤΕΦΗ: Γεννήθηκε στις φυλακές και έγινε διευθύντρια στον Κορυδαλλό

08:53 3/4/2012 - Πηγή: 24wro
Πρόκειται για διπλή πρωτιά, αφού η κυρία Στέφη δεν είναι μόνο η πρώτη γυναίκα διευθύντρια...
των Φυλακών Κορυδαλλού, αλλά και η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει ανδρικές φυλακές, στοιχείο που δυσχεραίνει περισσότερο τον ρόλο της. Αγνωστο αν θα εξελιχτεί σε έναν θηλυκό Μπρουμπέικερ, τον ομώνυμο διευθυντή αμερικανικής φυλακής, που υποδύθηκε δεξιοτεχνικά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Μπρουμπέικερ -προκειμένου να αλλάξει τα κακώς κείμενα σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα- προσποιήθηκε τον κρατούμενο για να
διαπιστώσει από πρώτο χέρι τι συνέβαινε πίσω από τα κάγκελα. Αν και τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην πραγματικότητα -και δη στην ελληνική-, αυτό για το οποίο δηλώνουν σίγουροι όσοι γνωρίζουν την κυρία Στέφη είναι η αποφασιστικότητά της να ανατρέψει τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην πιο γνωστή φυλακή της χώρας.

«Ξέρετε τι θα πει Κορυδαλλός;» ρωτάνε χωρίς να περιμένουν απάντηση όσοι εργάζονται στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. «Δεν είναι παίξε γέλασε... Αυτή η γυναίκα, όμως, μπορεί να βάλει τα γυαλιά σε πολλούς άντρες», υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν τη νέα διευθύντρια. Η κυρία Στέφη, προσωπική επιλογή του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Πεταλωτή, φαίνεται πως έχει την πλήρη στήριξη τόσο των παλιών όσο και των νέων υπαλλήλων του Κορυδαλλού. Στήριξη που δεν έχει να κάνει μόνο με την άρτια κατάρτιση που διαθέτει για τη στελέχωση της συγκεκριμένης θέσης, αλλά κυρίως με το παρελθόν της, αφού η ίδια ήδη από την παιδική της ηλικία είναι πλήρως εξοικειωμένη με τα γραφεία των φυλακών.

Το επώνυμό της είναι πολύ γνωστό στους διαδρόμους του Κορυδαλλού, σχεδόν ιστορικό. Ο Γιώργος Στέφης, πατέρας της σημερινής διευθύντριας του σωφρονιστικού καταστήματος, υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής στις Φυλακές Κορυδαλλού. Ανθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα θυμάται: «Οι παλιοί ξέρουμε τη Μαρία. Από παιδί έλεγε ότι κάποια μέρα θα δουλέψει και εκείνη εδώ. Ο πατέρας της την έφερνε στη φυλακή για να εξοικειώνεται με το περιβάλλον. Φανταστείτε ένα κοριτσάκι να περιφέρεται ανάμεσα σε σκληρούς κρατούμενους και κελιά. Κανείς βέβαια δεν την πείραζε. Μπορεί να σας ξενίζει αυτό, αλλά είναι κάτι που το συνηθίζουν όσοι εργάζονται σε τέτοιο περιβάλλον. Μαθαίνουν τα παιδιά τους σε τι χώρο εργάζονται ώστε να μπορούν να διαχωρίζουν το καλό από το κακό από πολύ μικρή ηλικία.

Η Μαρία αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση». Εχοντας ουσιαστικά μεγαλώσει μέσα στις φυλακές, η σημερινή διευθύντρια απέκτησε όχι μόνο εξοικείωση αλλά και πρώιμη εμπειρία που την απάλλαξε από τυχόν διλήμματα για την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Ακόμη και ως φοιτήτρια στη συνέχεια, μοίραζε τον χρόνο της ανάμεσα στη Νομική, όπου σπούδαζε Πολιτικές Επιστήμες, και στον Κορυδαλλό, κάνοντας ουσιαστικά, έστω και άτυπα ακόμα, την… πρακτική της στο πλευρό του πατέρα της. Τελικά την έκανε και τυπικά, αφού μόλις τελείωσε τις σπουδές της ακολούθησε η πρακτική της στο Τμήμα Διοίκησης των Φυλακών Κορυδαλλού.
Keywords
Τυχαία Θέματα