Μάχη με το χρόνο για τη διάσωσή της δίνει η Ελλάδα

22:15 8/6/2011 - Πηγή: 24wro
Μάχη με το χρόνο θα δώσει η Ελλάδα για την εξασφάλιση της κρίσιμης, από κάθε άποψη, 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ ευρώ... Σύμφωνα με υπολογισμούς που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο, στην καλύτερη των περιπτώσεων η χώρα μας θα πετύχει την εκταμίευση της προς τα μέσα Ιουλίου. Τότε, δηλαδή, που θα έχει τελειώσει κάθε ίχνος αποθεματικού στα κρατικά ταμεία και η χώρα θα εξαρτάται αποκλειστικά από τη ξένη βοήθεια, για να επιβιώσει.
Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών έχει επιβεβαιώσει ότι αυτή
τη στιγμή τα λεφτά που έχει το ελληνικό δημόσιο αρκούν για να βγάλουν τις υποχρέωσεις μέχρι και το τέλος του πρώτου 15νθήμερου του επόμενου μήνα. Αν λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο η Ελλάδα δεν προλάβει να πάρει τα λεφτά της δόσης έως τότε, απλώς, κινδυνεύει με παύση πληρωμών.
Το γεγονός αντιμετωπίζεται ως εφιάλτης από την κυβέρνηση, αλλά παράλληλα και ως ένα είδος ...σωτηρίας. Κι αυτό γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι "κάτι"θα γίνει στο παρά πέντε και η κατάσταση θα διασωθεί, αφού δεν θα υπάρχουν περιθώρια για νέες αναβολές και καθυστερήσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτή τη στιγμή το σύστημα, στο σύνολο του, κινείται στην κόψη του ξυραφιού και όλοι αναρωτιούνται για πόσο καιρό ακόμα θα μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Συν τοις άλλοις, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την ίδια την επιβίωση, έχει ως αποτέλεσμα να αναβάλλονται συνεχώς οι στρατηγικές αποφάσεις, που θα οδηγήσουν κάποια στιγμή στην ανάπτυξη, που αποτελεί και το ζητούμενο, αλλά και οι διαχειριστικές κινήσεις, όπως, για παράδειγμα, αυτές που έχουν να κάνουν με την συγκέμντρωση των εσόδων, που αποδεδειγμένα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα