Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Χανιά

10:23 19/7/2012 - Πηγή: 24wro
Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν δεκάδες πυροσβέστες στην Αχαΐα και τα Χανιά...
όπου μαίνονται πυρκαγιές. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους και τα δύο μέτωπα έχουν εξασθενήσει και δεν απειλούνται πλέον κατοικημένες περιοχές.

Στην Αχαΐα η φωτιά έχει περιοριστεί στους οικισμούς Δρέπανο και Πλατάνι,όπου μαζί με τις περιοχές Σελλά και Ανω Καστρίτσι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή επιχειρούν 7 αεροσκάφη και
ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 84 ατόμων, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Την Τετάρτη, η πυρκαγιά έκαψε χιλιάδες στρέμματα, απειλώντας δεκάδες κατοικίες. τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά, ένας εκ των οποίων ο διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Πύρινη «κόλαση» στην Κίσσαμο Χανιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης και η πυρκαγιά στην Κίσσαμο Χανίων. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και καίει σε απομονωμένες εστίες, κυρίως σε ρίζες δένδρων, χωρίς να απειλούνται σπίτια και ανθρώπινες ζωές.

Στο σημείο παραμένουν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Την Τετάρτη οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των Παπαδιανών και τριών ακόμα οικισμών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί και επτά αγροικίες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι, και επεκτάθηκε σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Οι άνεμοι έστρεψαν το μέτωπο προς το Αμυγδαλοκεφάλι και τα Παπαδιανά αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά, να απομακρυνθούν.

Τέλος σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα. Οι δυνάμεις επιχειρούν σε μια χαράδρα και ευελπιστούν εντός της ημερας να έχουν την έχουν θέσει υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα