Μας ωθεί στην παρανομία ο Πανάρετος

01:35 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ...
απέρριψε την παρέμβαση του υφυπουργού για τα μέλη ΔΕΠ
Την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, στην εκλογή ή εξέλιξη μελών ΔΕΠ, απέρριψε  η Σύγκλητος του ΑΠΘ.

Ειδικότερα με σχετική ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος του ΑΠΘ επισημαίνει στον υφυπουργό
ότι «η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ρητά τα ελάχιστα και τα ανώτατα χρονικά όρια για τη διεξαγωγή κρίσεων για εκλογή ή εξέλιξη μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Επομένως, καμία επίσπευση ή καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών δεν είναι δυνατή σύμφωνα με το νόμο».

Ενώ, υπογραμμίζει ότι «εφόσον οι προβλεπόμενες προθεσμίες τηρούνται κανονικά, οι άνωθεν υποδείξεις ή χειραγωγήσεις, επιλεκτικές ή συλλήβδην, σχετικά με την ταχύτητα ή επιβράδυνση των κρίσεων αντενδείκνυνται απολύτως».

Ζητά, δε, από τον κ. Πανάρετο, αν έχει πληροφορίες «για οποιαδήποτε συναλλαγή ή άλλη παράνομη συμπεριφορά», να τις γνωστοποιήσει, «ώστε να κινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών».

Χαρακτηριστικό είναι ότι, από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε ότι «ο νόμος καταργείται μόνο διά νόμου. Δεν είναι δυνατόν ο Υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος είναι αυτός που εγγυάται τη νόμιμη λειτουργία των Α.Ε.Ι. της χώρας, να προτρέπει σε παρανομία τις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Είναι πρωτοφανές και γι αυτό η Σύγκλητος του Α.Π.Θ. αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την ανάκληση του εγγράφου αυτού».
Keywords
Τυχαία Θέματα