Μάθετε περισσότερα για το iMessage και iCloud

23:55 13/10/2011 - Πηγή: 24wro
Το iMessage είναι μια από τις υπηρεσίες που υποστηρίζει η έκδοση 5 του iOS… του λειτουργικού συστήματος που διατέθηκε από...
την Apple στις 12 Οκτωβρίου 2011.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν ένας χρήστης με συσκευή που φέρει το iOS 5 επιχειρεί να στείλει SMS σε έναν χρήστη που επίσης έχει συσκευή iOS 5 (είτε πρόκειται για iPhone 4S,
iPhone 4, iPhone 3GS, iPad, iPad 2 ή iPod Touch) και βρίσκεται online είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω 3G, τότε το μήνυμά του στέλνεται μέσω της υπηρεσίας iMessage χωρίς χρέωση. Η διαδικτυακή παρουσία του παραλήπτη αναγνωρίζεται αυτόματα.

Παρά το γεγονός ότι ο χρήστης δεν χρεώνεται για την αποστολή SMS από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, η επικοινωνία γίνεται διαδικτυακά και ως εκ τούτου προκαλεί κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν χρεώνεται για SMS, χρεώνεται όμως για την κίνηση που δημιουργεί, ξοδεύοντας ΚΒ ή και MB (το iMessage επιτρέπει την αποστολή φωτογραφιών, βίντεο, τοποθεσιών, επαφών) είτε από το πρόγραμμα data στη συσκευή του είτε για τη χρήση Wi-Fi (εάν αυτή δεν είναι δωρεάν).

Η Apple ανακοίνωσε από τον Ιούνιο 2011 σειρά υπηρεσιών στο λεγόμενο «σύννεφο» υπό την επωνυμία iCloud. Ουσιαστικά πρόκειται για υπηρεσίες αυτόματου συγχρονισμού όχι μόνο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφών, φωτογραφιών, εγγράφων ή μουσικής αλλά και αγορασμένων εφαρμογών, των δεδομένων τους και βιβλίων σε όλες τις συσκευές που φέρουν τις νεότερες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple για iPhone, iPad, iPod touch και Mac ή PC με Windows Vista ή Windows 7.

Οι υπηρεσίες που παρείχε η Apple μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας MobileMe (Contacts, Calendar, Mail) αναπτύχθηκαν ξανά για να αξιοποιήσουν το iCloud. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν τα Ημερολόγια τους και ο λογαριασμός τους (χωρίς διαφημίσεις) φιλοξενείται στο me.com. Εισερχόμενα και άλλοι φάκελοι αλληλογραφίας συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές με iOS και υπολογιστές.
H υπηρεσία iCloud θα παρέχεται δωρεάν σε χρήστες συσκευών με iOS 5 και Mac OS X Lion. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τις 12 Οκτωβρίου 2011 και απαιτείται το iTunes 10.5
Σε ότι αφορά στους συνδρομητές της MobileMe, ήδη από τον Ιούνιο η Apple τους αποστέλλει ενημερωτικό e-mail όπου αναφέρεται ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2012 η υπηρεσία «δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη» -έως τότε επεκτείνεται η συνδρομή τους χωρίς επιπλέον χρέωση, μετά θα πρέπει να περάσουν στο iCloud για να διατηρήσουν διευθύνσεις e-mail και μηνύματα, ημερολόγια και επαφές. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν για τις υπηρεσίες iDisk, Gallery και iWeb.

To AppStore και το iBookstore κατεβάζουν τις αγορασμένες iOS app και τα βιβλία σε όλες τις συσκευές, όχι μόνο σε αυτήν από την οποία αγοράστηκαν, χωρίς επιπλέον κόστος και σε έως και 10 συσκευές iOS.

Το iCloud Backup τηρεί αυτόματα αντίγραφα από όλες τις συσκευές με iOS στο iCloud καθημερινά μέσω Wi-Fi -όταν γίνετα
Keywords
Τυχαία Θέματα