Μαύρα ταξί: τέλος εποχής;

07:48 24/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μια από τις εμβληματικότερες βρετανικές επιχειρήσεις, η Manganeze Bronze, η οποία...
κατασκευάζει τα μαύρα ταξί, βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. Η εταιρεία η οποία πρωτοέβγαλε στην παραγωγή το ταξί-σήμα κατατεθέν του Λονδίνου το 1948, έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα 4 τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σημαντικές ζημιές. Πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να ανακαλέσει 400 οχήματά της λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων,
ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου εξαμήνου χαρακτηρίστηκαν «τραγικά»: οι ζημιές της έφτασαν τα 3,6 εκατ. στερλίνες, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 11%, τη στιγμή που η εταιρεία έχασε πέρσι το 70% της χρημαστιστηριακής της αξίας. Η βασική αιτία της παρακμής της είναι το άνοιγμα της αγοράς και η κυριαρχία της Mercedes με το μοντέλο Mercedes Vito που έσπασε ουσιαστικά το μονοπώλιο της Manganeze Bronze.

Η Manganeze Bronze, η οποία έχει μεταφέρει την παραγωγή της στην Κίνα και απασχολεί επιπλέον 300 περίπου άτομα στη Μεγάλη Βρετανία, αναζήτησε βοήθεια στην κινεζική εταιρεία Geely, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή των οχημάτων της στην ασιατική χώρα. Οι δυο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε μια συμφωνία και έτσι ένα από τα ιστορικότερα ονόματα της βρετανικής βιομηχανίας κινδυνεύει με λουκέτο.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα