Με κόσμο το ντέρμπι!

19:46 2/11/2011 - Πηγή: 24wro
Αθώος ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έγιναν... έξω από το "Παγκρήτιο" στο ματς με τον Εργοτέλη. Κανονικά με κόσμο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκη" στις 19/11.



Με την παρουσία των οπαδών του θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή τον αθώωσε για τα επεισόδια που έγιναν στο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη στην τέταρτη
αγωνιστική.

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για επεισόδια που είχαν γίνει από φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κρίθηκαν αθώοι, καθώς η Πειθαρχική θεώρησε ότι όλα έγιναν εκτός γηπέδου. Χαρακτηριστικά στην απολογία των πρωταθλητών, ο Γιάννης Μώραλης υποστήριξε: «Οταν έγιναν επεισόδια ο Ολυμπιακός δεν είχε φτάσει καν δεν έχουμε ευθύνη. Οι οπαδοί απωθήθηκαν βίαια. Συχνό φαινόμενο των καιρών στα γήπεδα να προσπαθούν οπαδοί να μπουν χωρίς εισιτήριο, μπαίνουν βίαια και απωθούνται βίαια».

Η υπόθεση εκδικάστηκε με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων, λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Αναλυτικά:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 4ης, 5ης, 6ης και 7ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει την ποινή της επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Κρίνει εγκαλουμένη ΠΑΕ ατιμώρητη : 1) λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της ΕΠΟ και 2) λόγω του ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα έξωθι του γηπέδου (άρθρο 1 του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός :  Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική πειθαρχική ποινή δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ.


Keywords
Τυχαία Θέματα