Με νέους λόφους σκουπιδιών απειλείται η Θεσσαλονίκη

10:46 1/11/2011 - Πηγή: 24wro
Πριν καλά καλά η Θεσσαλονίκη καθαρίσει από τους τόνους σκουπιδιών που προκάλεσε...
η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα, η πόλη απειλείται με νέους λόφους, αυτή τη φορά λόγω έλλειψης προσωπικού, αναφέρει ο «Αγγελιοφόρος».

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος
επεσήμανε ότι τον επόμενο μήνα λήγουν σταδιακά οι οκτάμηνης διάρκειας συμβάσεις των 912 εργαζομένων που απασχολούνται στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμη αποστείλει την εγκύκλιο για να κινηθεί η διαδικασία για την πρόσληψη νέων συμβασιούχων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, εδώ και τέσσερις μήνες έπρεπε να έχει έρθει η εγκύκλιος για τις οκτάμηνες συμβάσεις, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. «Αν δεν έρθει η εγκύκλιος το επόμενο διάστημα, θα μείνουμε χωρίς προσωπικό στην καθαριότητα. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και προειδοποιώ την κυβέρνηση και κυρίως τους πολίτες ότι θα έχουμε και πάλι πρόβλημα με τα σκουπίδια και αυτήν τη φορά θα προέρχεται από την έλλειψη προσωπικού», είπε ο δήμαρχος.

Την ίδια ώρα σκουπίδια υπάρχουν ακόμα στις περιοχές της Τούμπας και της Κηφισιάς, ωστόσο παράπονα πολιτών ακούγονται κι από άλλες γειτονιές της πόλης. Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς εκτίμησε ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια της αποκομιδής των χιλιάδων τόνων που συσσωρεύτηκαν στην πόλη το δεκαήμερο των απεργιών, εξήγησε, όμως, ότι προχθές τέσσερα απορριμματοφόρα (που μεταφράζεται σε 600 τόνους σκουπιδιών) βγήκαν εκτός λειτουργίας.


Keywords
Τυχαία Θέματα