ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ: ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

20:06 7/11/2011 - Πηγή: 24wro
Στην ανάγκη τήρησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 26ης... Οκτωβρίου από τη νέα κυβέρνηση συμφώνησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον...
εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Και οι δυο εταίροι συμφώνησαν
(στην τηλεφωνική τους επικοινωνία) ότι βασικό καθήκον της μεταβατικής κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Οκτωβρίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Οι νέες βουλευτικές εκλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εφόσον ολοκληρωθεί αυτό το έργο» ανέφερε.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος είπε στον κ. Παπανδρέου πως «εκτιμά πολύ αυτό που έγινε», εγκωμιάζοντας το «θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του».

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κ.κ. Μπαρόζο, Ρομπάι και Γιούνκερ.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρωζώνη και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του γιατις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, προκειμένου η Ελλάδα, με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, να προχωρήσει στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και για τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει έχει αποστολή να φέρει σε πέρας το έργο της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, πριν να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.


Keywords
Τυχαία Θέματα