Μεταφορικό αεροσκάφος-γίγας θα φτιάχνει η Τουρκία!

07:27 20/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μεταφορικό αεροσκάφος -γίγας της Αιrbus θα κατασκευαστεί στην Τουρκία. Αυτό τουλάχιστον...
προβλέπει σχέδιο που επικαλείται η εφημερίδα Hurriyet με δημοσίευμα στην α’ σελίδα και τίτλο «τα καινούργια Beluga θα τα κατασκευάσει η Τουρκία». Η εφημερίδα γράφει λοιπόν ότι τα μεταγωγικά αεροσκάφη Beluga κατασκευής 1991 κλείνουν την διάρκεια ζωής τους το 2020 και τη θέση τους θα πάρουν τα Beluga Ex που θα κατασκευαστούν με βάση την εξελιγμένη μορφή των A-340/600 .

Η Αιrbus, αναφέρεται, πρότεινε στην Τουρκία
ειδικό πακέτο για τα Beluga. Η κατασκευή αυτή θα γίνει από την ΤΑΙ στην Άγκυρα με συνολικό κόστος 5 δις δολ . Η εφημερίδα γράφει ότι θα πρέπει η Τουρκία να κάνει γρήγορα διότι τόσο η βόρεια Αμερική , όσο και η Άπω Ανατολή παρακολουθούν το εν λόγω σχέδιο.

Τα Beluga είναι μια ιδιαίτερα τροποποιημένη έκδοση του Α340-600 και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες διατομές ατράκτου από κάθε είδους αεροσκάφος, πολιτικό ή στρατιωτικό. Ο κ ύριος όγκος του φορτίου καταστρώματος είναι μεγαλύτερο από το Γκάλαξυ της Lockheed C-5A, το Antonov AN-124 και το C-17 της Boeing. Είναι προσαρμοσμένα για τη μεταφορά βαρέων και ογκωδών φορτίων, με ωφέλιμο φορτίο 47 τόνων σε ένα εύρος 900 ναυτικών μιλίων (1.667 χιλιόμετρα).

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα