ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

21:07 20/6/2012 - Πηγή: 24wro
Πιθανότατα σε κώμα, αλλά όχι κλινικά νεκρός, όπως τον έφεραν οι...
πρώτες αντικρουόμενες πληροφορίες, νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, την ώρα που η χώρα κάνει μικρά και...
αβέβαια βήματα για να αποτινάξει την κληρονομιά που άφησαν τα 30 και πλέον χρόνια της παρουσίας του.
Η υγεία του Μουμπάρακ επιδεινώθηκε ραγδαία αργά
το βράδυ της Τρίτης οπότε και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από τη φυλακή σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Εκεί έγιναν προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή.
Οι αντιφατικές πληροφορίες των πρώτων ωρών –φήμες κυκλοφόρησαν ότι είχε πεθάνει– δεν ξεκαθάρισαν αρκετά.
Το Associated Press αναφέρει ότι ο έκπτωτος πρόεδρος δεν υποστηρίζεται μηχανικά (εκτός από παροδική υποστήριξη της αναπνοής) ενώ παρακολουθείται στενά από πολυμελή ομάδα γιατρών. Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, Σούζαν.
Αντιθέτως, το BBC μιλά για περισσότερα από ένα εγκεφαλικά και μηχανική υποστήριξη. Οι συνήγοροί του, από την πλευρά τους, επιμένουν ότι η κατάστασή του είναι «σχεδόν σταθερή» αλλά επισημαίνουν ότι στη φυλακή δεν έτυχε της κατάλληλης φροντίδας.
Οι αιγυπτιακές εφημερίδες λένε ότι είναι «μεταξύ ζωής και θανάτου» και συνδέουν την υγεία του προέδρου με την μόλις πρόσφατη προεδρική εκλογή.
Ελλείψει σαφών ανακοινώσεων όλα τα σενάρια για την υγεία του φαίνονται πιθανά και εύλογα.
Το νοσοκομείο φυλάσσεται πάντως αυστηρά. Ήδη από τη νύχτα συγκεντρώθηκαν μερικοί δεκάδες υποστηρικτές αλλά και αντίπαλοι του πρώην προέδρου.
στις19:54
Keywords
Τυχαία Θέματα