Μια ανατροπή κάθε εβδομάδα με τις... ευλογίες της Εκκλησίας!

12:01 6/7/2011 - Πηγή: 24wro
Σε αγώνα δρόμου για να γίνουν πράξη οι στόχοι του επικαιροποιημένου Μνημονίου έχει αποδυθεί ο υπουργός Οικονομικών...


Το πρωί θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να ζητήσει την στήριξη στον αγώνα που δίνει η χώρα για να βγει από την κρίση.

Αφού λάβει την "ευλογία" της Εκκλησίας, θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου το βράδυ θα συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Το κυρίως "πιάτο"
στο δείπνο Σόιμπλε-Βενιζέλου, θα περιλαμβάνει τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο, καθώς επίσης ο ρόλος των οίκων αξιολόγησης και το "μπλόκο" αυτοί έχουν στήσει στις προσπάθειες διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Την σκυτάλη θα πάρει μετά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών που μία μέρα, την Πέμπτη, θα έχει άλλο ένα τετ-α-τετ, με τον διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ, νέο υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουά, με θέμα και πάλι την Ελλάδα. Στο Παρίσι εν συνεχεία θα παιχτεί και το μεγάλο παζάρι των κυβερνήσεων με τις τράπεζες, για τους όρους και τις εναλλακτικές υπό τις οποίες θα συμμετάσχουν εθελοντικά στο rollover του ελληνικού χρέους.

Μία αλλαγή κάθε βδομάδα

Επιστρέφοντας στην Αθήνα όμως, ο κ.Βενιζέλος και συνολικά η κυβέρνηση καλούνται να δώσουν μάχη με το χρόνο.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο που «συνοδεύει» την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου της τρόικας ύψους 12 δισ. ευρώ, προβλέπει ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Στο "μίνι υπουργικό" που συγκάλεσε την Τρίτη, ο κ.Βενιζέλος ζήτησε από όλους τους υπουργούς να προωθήσουν άμεσα μέτρα στους τομείς ευθύνης τους και να βγουν οι στόχοι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να περάσουν μέτρα και αποφάσεις σε συνολικά 15 τομείς, μεταξύ των οποίων η αναμόρφωση του φορολογικού μηχανισμού, ο έλεγχος των δαπανών του κράτους, οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση (ενιαίο μισθολόγιο κλπ.), η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η αγορά εργασίας, η υγεία, οι κρατικές συμβάσεις και ο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν γίνει οι μεγάλες αλλαγές:

1. Αποκρατικοποιήσεις: την Παρασκευή στις 11 Ιουλίου ο κ.Βενιζέλος θα πρέπει να ανακοινώσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ποιον προτίθεται η κυβέρνηση να ορίσει επικεφαλής στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεις. Το Ταμείο πρέπει να συσταθεί τάχιστα, για να ξεκινήσουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ μέσα στο 2011. τα κράτη μέλη και η Τρόικα θα ορίσουν «παρατηρητές» στη διοίκηση του Ταμείου.

2. Ακίνητη Περιουσία: μέσα στο μήνα πρέπει να έχει συσταθεί η Γενική Γραμματεία Real Estate Development. Τον Αύγουστο να υιοθετηθεί το πλάνο για τον τουριστικό τομέα (τουριστική κατοικία), με νομοσχέδιο για τις χρήσεις γης των ακινήτων της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Ως το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο για την γρήγορη παραχώρηση γης και την ταχύτερη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.

3. ΔΕΚΟ: Τον Ιούλιο η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάσ
Keywords
Τυχαία Θέματα