Μία εταιρία που κοστίζει 1 τρις $

09:34 24/9/2012 - Πηγή: 24wro
Σημειώστε την ημερομηνία και την ώρα: 9 Απριλίου 2015, 11 π.μ. Είναι η ημέρα που...
αναλυτές και στατιστικολόγοι εκτιμούν ότι η Apple θα πετύχει το ακατόρθωτο. Να γίνει η πρώτη εταιρεία στην ιστορία με την αξία της να ξεπερνάει το φράγμα του 1 τρις. δολαρίων.

Κάποιοι πιο αισιόδοξοι θεωρούν ότι αυτή η μέρα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά και ετοιμάζονται να ανοίξουν τις σαμπάνιες στις 16 Αυγούστου του 2013. Είτε γίνει αυτό είτε όχι, η Apple
αποτελεί ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς τα τελευταία χρόνια κατάφερε να οδηγήσει τις σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις και να υπερκεράσει μεγαθήρια της αγοράς όπως οι Nokia, Sony, Dell και Hewlett Packard. Κάποιοι λένε ότι δεν θα τα καταφέρει, ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft, η οποία από τα 616 εκατ. δολάρια που είχε φτάσει η χρηματιστηριακή της αξία το 1999 διολίσθησε στα 261 εκατ. σήμερα. Βέβαια, η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς είχε τότε μια 20χρονη πορεία στο χώρο των υπολογιστών, ενώ η σημερινή Apple βρίσκεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των smartphones μόλις 5 χρόνια.

Οι πελάτες της στο iTune φτάνουν τα 435 εκατομμύρια, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6% του παγκόσμιου πληθυσμού και συνεχώς αυξάνεται. Επιπλέον, το iPad έχει κατακτήσει το 70% της αγοράς ταμπλετών, ενώ μέχρι το Δεκέμβρη η Apple αναμένεται να διαθέσει 45 εκατ. iPhones. Όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν για το κενό που θα άφηνε στην εταιρεία ο θάνατος του Στιβ Τζομπς έκαναν λάθος. Ο νέος της CEO Τιμ Κουκ είναι ο άνθρωπος που θα φτάσει την εταιρεία στα αστέρια.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα