Μια καταστροφή, παρακαλώ! Τα κοσμικά καπρίτσια του Δία στον Ταύρο

08:45 8/6/2011 - Πηγή: 24wro
Κάθε διέλευση είναι λογικό να δημιουργεί νέες προσδοκίες...

Έτσι και το πέρασμα του «μεγάλου ευεργέτη» από τον Ταύρο με βάση την επεκτατική-αναπτυξιακή δράση του πλανήτη και την οικονομική φύση του ζωδίου αφήνει πολλές ελπίδες για θετικές αλλαγές στο βιοτικό επίπεδο αλλά και στα ζητήματα παραγωγής.


Αν όμως αυτή η διάσταση μπορεί να επαληθευτεί σε προσωπικό επίπεδο, όσον αφορά την Οικονομία, τόσο σε διεθνές, όσο και σε τοπικό επίπεδο, η επιρροή
του Δία φαίνεται πως αναπαράγει πληθωρικές καταστάσεις και γεγονότα που απέχουν μακράν από το να χαρακτηριστούν ευχάριστα.

Τα λεφτά πάνε στα λεφτά

Κατ’ αρχάς, ο Δίας ως «σκανδαλάκιας» είναι ...αδέρφι με τον Ποσειδώνα και όσοι δεν αναγνωρίζουν την παραπλήσια δράση τους, τότε μάλλον αγνοούν πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, στην χώρα μας το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου στήθηκε με τον Δία στον Ταύρο σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ενώ ανάλογα περιστατικά -μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας- υπήρξαν και σε χώρες του εξωτερικού, σε άλλους χρόνους και άλλους τόπους.
Οι «προσεισμικές» δονήσεις του μεγάλου κραχ του 1929, με εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια μέσα σε λίγες ώρες και το «σκάνδαλο Χανό» στην Γαλλία, όπου το ζεύγος Χανό εκμεταλλεύθηκε την δίψα χιλιάδων μικροεπενδυτών «εξαφανίζοντας» τις οικονομίες τους, δεν είναι παρά συμπτώματα της τάσης του Δία να «ανακατεύει την τράπουλα», υπέρ των ισχυρών, αφού πρώτα δημιουργήσει έντονες προσδοκίες.
Ο Δίας στον Ταύρο δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι παρά το «τυρί» που οδηγεί τα «ποντικάκια» κατευθείαν στην φάκα!
Το κλείσιμο ή η «πτώχευση» μεγάλων εταιρειών είναι βέβαια μέρος του συγκεκριμένου «παιχνιδιού» με τους κεφαλαιούχους-κερδοσκόπους να κάνουν την «μεγάλη μπάζα» και τους εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι και στα αζήτητα.

Φυσικά υπάρχουν και πιο θετικές προδιαγραφές, και ιδιαίτερα στην χώρα μας, εφόσον βέβαια αξιοποιηθεί η δυναμική της συγκεκριμένης διέλευσης ως προς την κατασκευή βιομηχανικών μονάδων ή την -πολυθρύλητη πλέον- εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Επιπλέον είναι πιθανόν να υπάρξουν σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα.

Ο Δίας στον Ταύρο και οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Ας δούμε κάποια γεγονότα που συνέβησαν στον Ελλαδικό χώρο με το Δία στον Ταύρο:

10/12/1893 O Χαρίλαος Τρικούπης λέει στο Κοινοβούλιο to «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».
28/10/1940 Πόλεμος Ελλάδος με Ιταλία με εμπλοκή της Γερμανίας.
01/05/1976 Σκοτώνεται σε τροχαίο ο Αλέκος Παναγούλης.
08/11/1976 Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Θεσσαλονίκη.
07/09/1999 Μεγάλη σεισμική δόνηση στην Πάρνηθα με θύματα και υλικές ζημιές.
17/9/1999 Μεγάλο κραχ του ΧΑΑ.

Όσον αφορά στη «σκοτεινή» πλευρά του Δία στον Ταύρο, κοντά σε αυτά τα ενδεικτικά γεγονότα μπορούμε να προσθέσουμε τον τορπιλισμό της Έλλης, την τρομοκρατική επίθεση στο «Σίτυ οφ Πόρος» (γενικότερα υπάρχει «θέμα» με την ναυσιπλοΐα), το δυστύχημα ή «δυστύχημα» στον εορτασμό τ
Keywords
Τυχαία Θέματα