ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Από το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια φτάσαμε στο sex, drugs, power!

15:54 26/10/2012 - Πηγή: 24wro
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ περνά στην αντεπίθεση...
Τον χαρακτηρίζουν σκληρό και ακραίο. Προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε δηλώσεις που προκαλούν μεγάλο θόρυβο, γεγονός που επιφέρει επικριτικά σχόλια ακόμη και εντός της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι επιδίωξή του είναι να γυρίσει την Εκκλησία και τους πιστούς πολλές δεκαετίες πίσω, προωθώντας άκρως συντηρητικές απόψεις, που έχουν εδώ και πολλά χρόνια εξαλειφθεί από την ελληνική κοινωνία.

Εκείνος, όμως, επισημαίνει ότι ήταν ένα ζωηρό μοναχοπαίδι «παιδί του νέου κύματος, που σύχναζε στις μπουάτ της Πλάκας», «μανιακός με τα γουέστερν, τις ταινίες διαστήματος και φανατικός αναγνώστης του Μικρού Σερίφη»
Ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» αποκαλύπτει ότι από τα 16 του χρόνια είναι «απόλυτα ερωτευμένος…», καθώς όπως επισημαίνει «ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει ανέραστος, χωρίς πάθος, διότι θα πεθάνει».

Υπογραμμίζει ότι δεν είναι ακραίος, σημειώνοντας ότι είναι ρεαλιστής και «περισσότερο αριστερός από τους αριστερούς». Δεν διστάζει, όμως, αναφερόμενος στα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο» για την παράσταση με τον Ιησού και τους μαθητές του να υπεραμυνθεί των αντιδράσεων και να επιτεθεί ευθέως σε εκείνους που υπερασπίζονται την παράσταση.
«Αν παρουσιάζαμε εμείς τον κ. Τσίπρα ως κίναιδο, την κ. Κανέλλη ως λεσβία και τον κ. Τατσόπουλο ως εκδιδόμενο στη Συγγρού, πώς θα τους φαινόταν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

-Είναι αλήθεια ότι ήσασταν συμφοιτητές με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή;
«Ναι, είναι αλήθεια, ήμασταν συμφοιτητές, ήμασταν στο ίδιο έτος στη Νομική Σχολή Αθηνών».

-Κάνατε παρέα, βγαίνατε μαζί;
«Βέβαια. Βγαίναμε, πίναμε καφέ μαζί, συζητούσαμε επί ώρες. Μιλούσαμε και μετά τη Νομική. Αλλά με τα χρόνια άλλαξε ο Κώστας Καραμανλής. Με προβλημάτισε όμως, ότι όταν ανέλαβε πρωθυπουργός και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις δεν ήταν το παιδί που γνώρισα. Ενώ είχε ρηξικέλευθες απόψεις, μοντέρνες, είδα να λέει μια από τα ίδια, όπως όλοι οι προηγούμενοι. Ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε να κάνει κάτι με τους Ρώσους αλλά τον έφαγαν στη στροφή οι Αμερικανοί».

-Βγαίνατε, διασκεδάζατε με κοπέλες στα χρόνια της νιότης σας. Το εύλογο ερώτημα είναι: Έχετε ερωτευτεί ποτέ;
«Ασφαλώς και έχω ερωτευτεί… τον Θεό, όμως! Από 16 ετών παιδί ερωτεύτηκα τον Θεό μέσα από τα έργα Του. Έχω κρατήσει πολλές φιλικές σχέσεις με παιδικούς μου φίλους και φίλες, συμφοιτητές μου και συμφοιτήτριες, εκ των οποίων μάλιστα έχω παντρέψει και κάποιους. Τίποτα περισσότερο…

Ο άνθρωπος είναι αδύνατον να ζήσει ανέραστος. Πρέπει να έχει οπωσδήποτε κάτι που να αγαπά με πάθος, διαφορετικά θα πεθάνει. Αυτή την αναγκαιότητα του ανθρώπου την καλύπτει εις τη νιοστή δύναμη η σχέση του με το πρόσωπο του Θεού. Που είναι ένα πρόσωπο δίπλα μας, οικείο μας».

-Πώς σχολιάζετε τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας που ζητούν εδώ και χρόνια τα κόμματα της Αριστεράς;
«Αποτελ
Keywords
Τυχαία Θέματα