Μ.ΜΟΝΤΙ: Κάτι μου λέει να μην είμαι υποψήφιος

12:14 23/12/2012 - Πηγή: 24wro
Στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Μάριο Μόντι σήμερα, Κυριακή, είναι στραμμένα όλα...
τα βλέμματα στην Ιταλία και όχι μόνο, καθώς πιθανότατα ο τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός θα αποκαλύψει τις κινήσεις του και τον ρόλο που σχεδιάζει να διαδραματίσει στις εκλογές του Φεβρουαρίου, δίνοντας ένα τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα για τις πολιτικές του προθέσεις.

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έδωσε το στίγμα του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica την παραμονή της συνέντευξης
Τύπου λέγοντας: «Δεν ξέρω ακόμα. Αλλά κάτι μέσα μου μου λέει να μην είμαι υποψήφιος».

Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος «εξακολουθεί να σκέφτεται» είπε το Σάββατο ο υπουργός Αντρέα Ρικάρντι, που εκπροσωπεί την περιοχή που ανήκει ο Μόντι και στην οποία θα «κατέβει», εάν το αποφασίσει, στην πολιτική αρένα.

Σύμφωνα με την πολιτικό αρθρογράφο Λίνα Παλμερίνι της εφημερίδας Sole 24 Ore, ο Μάριο Μόντι δεν αναμένεται να κάνει καμία ουσιαστική ανακοίνωση την Κυριακή, προτιμώντας να προχωρήσει σταδιακά. «Θα παρουσιάσει το πολιτικό μανιφέστο του με το οποίο θα απευθυνθεί στους Ιταλούς και στις πολιτικές δυνάμεις, δήλωσε η αρθρογράφος.

Ο Μάριο Μόντι, που πριν από ένα χρόνο κλήθηκε να κυβερνήσει για να σώσει την Ιταλία από τη δημοσιονομική κρίση, δέχεται πιέσεις τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από την Ευρώπη να διεκδικήσει μια νέα θητεία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Ο Μόντι υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, καθώς η κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Κοινοβούλιο.

tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα